Regio

Rondom Deventer verveel je je geen moment! Wat voor weer het ook is, je vermaakt je altijd.

Heerlijk wandelen of fietsen, een museum bezoeken, genieten van de vele landgoederen en nog meer!

Wandelen & Fietsen

Wandelen & Fietsen

Vertrek met de benewagen of stap op de pedalen en verken Deventer en het buitengebied. De omgeving van Deventer één van de meest geliefde fiets- en wandelgebieden van Nederland.
Zien & Doen in de regio

Zien & Doen in de regio

Als de zon schijnt kun je in de buitengebieden volop wandelen en fietsen, zo ontdek je de mooiste plekken en kom je vele bezienswaardigheden tegen. Ook wanneer het wat minder weer is zijn er genoeg mogelijkheden.
Boerderijwinkels

Boerderijwinkels

Koop rechtstreeks streekproducten bij de boer! Van kaas, zuivel, ijs, groenten en fruit tot eieren en vlees. Hier vind je een mooi overzicht van diverse boerderijwinkels rondom Deventer.
Kastelen en landgoederen

Kastelen en landgoederen

Rondom Deventer zijn er tal van statige landhuizen met bijbehorende landschapstuinen, kleinere buitenplaatsen, havezaten en landgoederen die soms verdwenen zijn, maar die naast hun namen ook hun sporen in het landschap hebben achtergelaten.
Evenementen in de regio

Evenementen in de regio

In de regio zijn er diverse evenementen en activiteiten die je niet mag missen. Zo zijn er niet alleen diverse gezellige dorpsfeesten, maar ook grootschalige muziek- en foodfestivals.
Omliggende regio's

Omliggende regio's

Deventer is gelegen op het kruispunt van de nationaal bekende regio's Salland, Veluwe, Twente en de Achterhoek. Daarmee is de stad een prima uitgangspunt om op verkenning te gaan!
Hanzesteden nabij Deventer

Hanzesteden nabij Deventer

Cultuur snuiven, door de geschiedenis reizen, hippe steden ontdekken en de prachtige natuur bezoeken, de acht Hanzesteden nabij Deventer zijn meer dan geschikt voor een dagje uit.

Bezoek de regio tijdens jouw verblijf in Deventer

Deventer is gelegen op het kruispunt van de nationaal bekende regio's Salland, Veluwe, Twente en de Achterhoek. Bovendien zijn diverse middeleeuwse Hanzesteden goed bereikbaar vanuit Deventer

Historische Hanzesteden verbonden door het water

Ontdek de wereld van vandaag in een historisch decor. Toen Amsterdam en Rotterdam tijdens de middeleeuwen nog kleine dorpjes waren, hadden onze Hanzesteden in het oosten van Nederland zich al ontwikkeld tot machtige handelscentra.

Zien & Doen in de regio

Als de zon schijnt kun je in de buitengebieden volop wandelen en fietsen, zo ontdek je de mooiste plekken en kom je vele bezienswaardigheden tegen. Ook wanneer het wat minder weer is zijn er genoeg mogelijkheden. Rondom Deventer kun je je onmogelijk vervelen!

Hanzesteden aan het water
play video