Routekaarten & -boekjes

De omgeving van Deventer is één van de meest geliefde fietsgebieden van Nederland. Dit komt mede door de grote afwisseling aan gebieden, dorpen en bezienswaardigheden welke je in dit gebied tegenkomt. Liever wandelen? Maak een stevige wandeling over de Holterberg of waai lekker uit in het afwisselende waterlandschap langs de IJssel.

Met de fiets- en wandelnetwerken in de omringende regio's kun je gemakkelijk prachtige wandelingen samenstellen en aan elkaar knopen. Het zal je al snel opvallen dat de wandel- en fietspaden en -routes goed onderhouden worden.

Onderstaande fiets- en wandelkaarten en -routes zijn verkrijgbaar bij de VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis), of via de Deventer webwinkel.

Fietsen langs de IJssel

Asperge fietsroute Deventer Route: 25/37/51 km. Ontdek en proef Salland! Stap op de pedalen en combineer een fietstocht langs de IJssel en door Salland met het genieten van Sallandse asperges. Het aspergeseizoen loopt van eind april t/m 24 juni, maar de route is natuurlijk ook buiten deze periode te fietsen.

Zes Hanzerondjes Route Deventer-Zwolle-Deventer: 85 km / Route Deventer-Zutphen-Deventer: 40 km. Fietsen langs de macht en pracht van de Hanzesteden aan de IJssel. Dit boekje bevat zes routes vanuit de diverse Hanzesteden.

Fietsen vanuit Deventer

Fietsknooppunt
Fietsknooppunt

Fietsnetwerkkaart Salland Deze populaire kaart geeft de fietsknooppunten tussen de Sallandse Heuvelrug en de IJssel weer. Tevens handige tips over bezienswaardigheden en diverse voorbeeldroutes. Stippel zelf een route uit in de 520 kilometer aan bewegwijzerde routes, je kunt zelf de lengte van de route bepalen.

Fietsknooppuntenkaart Veluwe, Twente & Achterhoek Een perfecte kennismaking met het gebied aan de westzijde van Deventer. De knooppunten van maar liefst drie recreatieve regio's aan elkaar verbonden op één fietskaart. Dat maakt het wel heel gemakkelijk om door de regio te fietsen!

Fietskaart Vechtdal & Salland Restanten uit de laatste ijstijd, stroomgebieden van kleine en grote rivieren en trotse bewoners die het dialect nog omarmen. Ontdek dit oer-Hollandse landschap met deze fietskaart. Verken het stroomgebied van de Overijsselse vecht, de IJssel en het coulisselandschap dat Salland kenmerkt.

Fietskaart Veluwe Wil je vanuit Deventer alleen de Veluwe ontdekken? Dan is dit een mooi gedetailleerde kaart met een schaal van 1:50.000. Op deze kaart staan naast alle fietsknooppunten ook diverse thematische fietsroutes en tips voor onderweg weergegeven.

De Ossenwaard
De Ossenwaard

Wandelen vanuit Deventer

Wandelnetwerkkaart Salland In dit netwerk, met meer dan 200 gemarkeerde wandelroutes, kun je zelf eindeloos veel wandelroutes samenstellen met behulp van genummerde routepalen. Deze nummers staan op de wandelkaart aangegeven. De routes variëren van 2 tot 22 km. Er zijn ook al een vijftal kant en klare fraaie themaroutes opgenomen.

Wandelkaart Noord-Oost Veluwe Karakteristiek voor de oostkant van de Veluwe zijn de vele beken en sprengen, waarlangs je prachtig kunt wandelen en fietsen. Op deze wandelkaart staan 7 van de bekende Klompenpaden weergegeven. Ook zijn er diverse natuurpaden, belevenisroutes, stadswandelingen en vele andere wandelroutes opgenomen, varierend van 3 tot 16 km.

Wandelnetwerk Achterhoek Wandel over boerenerven, door pittoreske dorpjes, langs statige herenhuizen en kastelen, klimmend over glooiende heuvels met mooie vergezichten. Met het wandelkeuzesysteem kun je eenvoudig routes samenstellen uit de 3.000 km bewegwijzerde wandelpaden in de regio en deze wandelkaart is daar een handig hulpmiddel bij.

Wandelroutes op landgoederen rondom Deventer

Hazepad De Ossenwaard
Hazepad De Ossenwaard

Hazepad Wandelingen Ontdek de landgoederen in het IJssellandschap aan de hand van zes routeboekjes, met korte wandelingen variërend in lengte van 2 tot 6 km. Wandel door uitgestrekte bosgebieden, door uiterwaarden van de IJssel en over landgoederen van IJssellandschap, met fraai gerestaureerde landhuizen en boerderijen. De boekjes zijn zowel los als in een set verkrijgbaar.