Evenementen in de regio

Deventer kent een drietal grote internationaal bekende evenementen: Deventer op Stelten, de Boekenmarkt en het Dickens Festijn. Ook in de regio zijn er diverse evenementen en activiteiten die je niet mag missen. Zo zijn er niet alleen diverse gezellige dorpsfeesten, maar ook grootschalige muziek- en foodfestivals.

Evenementen:

Dauwpop brengt jaarlijks muziek, theater en veel meer op Hemelvaartsdag op een unieke locatie middenin de bossen van het Overijsselse Hellendoorn. Dauwpop boekt grote Nederlandse en internationale artiesten, maar staat er ook om bekend dat ze net dat ene kleinere leuke rockende bandje boeken!

Eind mei staat Schalkhaar jaarlijks drie dagen in het teken van Schalkhaar Life! , met demonstraties, workshops en sportieve activiteiten. Daarnaast veel activiteiten voor kinderen, een tourrit met oldtimers, kleedjesmarkt met braderie en natuurlijk dé kermis en veel muziek. Schalkhaar Life! is één groot feest voor jong en oud.

De tweedaagse IJsseltheaterfietstocht in het laatste weekend van mei heeft een vaste plek verworven in het IJsselgebied tussen Zwolle en Deventer. Een familiefietstocht van ongeveer 30 kilometer, waarbij culturele juweeltjes het decor van landgoederen, uiterwaarden en coulisselandschap als een parelsnoer aaneenrijgen.

Ribs & Blues is het grootste gratis roots & bluesfestival van Nederland. Elk jaar tijdens Pinksteren wordt het gehouden op het festivalterrein in het centrum van Raalte. Blues, bluesrock en Americana van de beste bands uit binnen- en buitenland. Een groot blues- en rootsfestival voor jong en oud, er is een geweldige sfeer met entertainment voor het hele gezin. En zoals de naam al aangeeft; veel sappige spareribs!

Triathlon
Triathlon

De Triathlon Holten is een internationaal evenement dat jaarlijks gehouden wordt in juni. Fietsen over de Holterberg , zwemmen in De Domelaar en een loopparcours dwars door het centrum van Holten. Rondom de race is er een passend programma en beide avonden volop muziek en gezelligheid in de feesttent in het centrum.

De kunstfietsroute Kunst van hier tot ginder is een jaarlijks terugkerende fietstocht in het tweede weekend van juni door het prachtige Sallandse landschap, met een jaarlijks wisselend beeldende kunst- en theaterprogrammering op bijzondere locaties. De route is 32 kilometer en geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kinderen is er een verkorte route van 17 km.

De Pompdagen is hét volksfeest van Heino en omstreken, dat jaarlijks vanaf de derde woensdag van augustus wordt gehouden. Er zijn gezellige activiteiten voor jong en oud. De publiekstrekkers tijdens de Pompdagen zijn de Donderse Markt, Heino tikt 'm af, Kermis, Daggie Old Heino en de Pomptoertocht. Er is altijd wat te beleven in de Hof van Rakhorst. Overdag veel activiteiten en ’s avonds een aantrekkelijk muziekprogramma.

Stoppelhaene
Stoppelhaene

Stöppelhaene, het Sallands oogstfeest. Stöppelhaene, wordt jaarlijks rond eind augustus gehouden in Raalte. Dit vijfdaags festival is inmiddels uitgegroeid tot een van de mooiste en leukste festivals van Oost-Nederland dat jaarlijks 120.000 bezoekers trekt. Stöppelhaene is een feest voor jong en oud, met een bomvol programma (ruim 40 activiteiten) overal in het centrum van Raalte en de meeste activiteiten zijn gratis.

De unieke Bathmense Kunstmarkt op de eerste zaterdag van september is een begrip in de wijde omtrek. Het is dé ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland. Een zorgvuldige selectie zorgt voor een hoog niveau, grote diversiteit en een breed aanbod van disciplines zoals schilderijen, beelden, keramiek, fotografie, sieraden, glas en textiel.

De Strongmanrun in Hellendoorn begin september is de 'Moeder der obstacleruns'. In 2012 was dit de eerste obstaclerun in Nederland. Het loodzware parcours van 7, 12 of 21 km voert over de Sallandse Heuvelrug en door het Reggedal. Onderweg staan meer dan 50 uitdagende en unieke obstakels op de weg.

Klompenfeest
Klompenfeest

Tijdens het Klompenfeest in Twello begin september is het dagenlang feest, met volop muziek en vertier. Geniet van alles wat het klompenfeest u te bieden heeft: voorstelling voor senioren, de Klompenfeest minitriathlon, de Klompenviering, diverse muzikale optredens met o.a. het Jongerenconcert, etc. etc. Een lang weekend vol spektakel en gezelligheid in Twello voor jong en oud!

IJsselJazz is een jaarlijks jazzfestival in Gorssel dat elk tweede weekend in september plaatsvindt. Het jazz- en bluesfestival heeft in de afgelopen jaren landelijke bekendheid gekregen en trekt zo'n 18.000 muziekliefhebbers. Vanaf diverse podia in het dorp presenteert Stichting IJsselJazz jaarlijks een keur aan artiesten van (inter-)nationale bodem.

De grootste pony- en paardenjaarmarkt van Europa maakt deel uit van de Ponyweek. Een jaarlijks terugkerend volksfeest in het Sallandse dorp Heeten rond de 4e woensdag in september. De vlooienmarkt is naast de pony- en paardenjaarmarkt een publiekstrekker van de eerste orde. Verder de Oldtimer Toertocht voor oldtimer tractoren, solexen, brommers, vrachtwagens, auto’s en motoren.