Eten & Drinken

Gezellig en ongedwongen borrelen of een hapje eten in Deventer?

Proef inspirerende gerechten en geniet van verrassende smaakcombinaties

Deventer Koek

Deventer Koek

De koppeling tussen een lekkernij en een stad is nergens zo prominent aanwezig als in Deventer. Deze nauwe band laat zich verklaren door enerzijds eeuwenoude historie van de koek en anderzijds de immer goede kwaliteit van Deventer Koek.
Koffie & thee met lekkers

Koffie & thee met lekkers

Wat smaakt het beste? Een punt Hollandse appeltaart of liever een fancy designergebakje? Of geniet je toch meer van een vers Jacobje bij de Deventer Koekwinkel?
Lunchen

Lunchen

Schuif tussen de middag aan voor een heerlijke lunch in Deventer. Met de vele lunchplekjes in de stad weet je zeker dat je van een smakelijk broodje, een goedgevulde salade of een culinaire à la carte lunch kunt genieten.
Grandcafés

Grandcafés

Gewoon even lekker ontspannen en ongedwongen lunchen, borrelen of uit eten in Deventer? Schuif aan in één van de gezellige grandcafés en brasseries.
Restaurants

Restaurants

Ontdek de culinaire hoogstandjes van gerenommeerde restaurants in Deventer. Sallandse asperges in mei, kleurrijke gerechten met groenten en fruit in de zomer, wild in het najaar; laat de seizoengebonden specialiteiten je smaken!
Afhaal- & bezorgrestaurants

Afhaal- & bezorgrestaurants

Geen zin om uitgebreid buiten de deur te eten en ook geen zin om thuis te koken? Haal een lekkere daghap of uitgebreide maaltijd op bij één van de afhaalrestaurants of snackbars in Deventer.
Borrelen & uitgaan

Borrelen & uitgaan

Deventer is een borrelstad bij uitstek. Op de grote stadspleinen en in de gezellige straatjes in de binnenstad vind je vele sfeervolle cafés, waar je binnen kunt stappen voor een drankje of twee.
Deventer Cadeaukaart

Deventer Cadeaukaart

Maak kennis met dé cadeaukaart van Deventer! Hoe leuk is het om een cadeaukaart te krijgen die je kan besteden in je eigen stad, waardoor je jouw lokale ondernemers steunt. Een ideaal cadeau voor wat voor gelegenheid dan ook!
Overnachten in Deventer

Overnachten in Deventer

Is één dag Deventer voor jou niet genoeg? Blijf lekker een nachtje slapen! Ontdek de leukste plekjes voor overnachtingen.

Geniet van de smaak van Deventer

Met al haar restaurants, eethuisjes, cafés en terrassen biedt de sfeervolle binnenstad van Deventer meer dan genoeg mogelijkheden om te eten, drinken en uit te gaan.

Talloze culinaire hotspots

De stad heeft een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan eetgelegenheden en cafés: van trendy koffiebars en uitstekende lunchrooms tot gezellige borrellocaties en bijzondere restaurants, van eenvoudig tot exclusief.

Lekker lunchen

Niets is fijner dan een heerlijke lunch tijdens een dagje shoppen, die gelijk je rommelende maag stilt.

Dagje shoppen ...indeventer!
play video