Zien & Doen

Houd je van cultuur en wil je een museum of evenement bezoeken? Of ga je liever iets actiefs doen?

Deventer biedt tal van bezienswaardigheden, bruisende evenementen en avontuurlijke activiteiten.

Geniet van Deventer, ook nu!

Geniet van Deventer, ook nu!

Ontdek op een leuke en veilige manier de stad en regio. Kies je winkelmoment goed uit, dan kun je comfortabel winkelen. Musea en diverse culturele instellingen zijn open voor bezoek. En wandelen en fietsen kan altijd!
Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur

Deventer beschikt over een zeer ruim aantal culturele instellingen, musea en monumenten die ieder jaar weer gezamenlijk een uitgebreid programma neerzetten en openbaar te bezoeken zijn.
Doen!

Doen!

Kom je met je partner, vrienden, familie of met kids naar Deventer? En nog geen idee wat je kunt doen in de stad? Ontdek het hier! Alle uitjes en activiteiten voor wat je kunt doen in Deventer hebben wij hier voor je op rij gezet.
Evenementen

Evenementen

Deventer is evenementstad bij uitstek! Er is bijna elke maand wel een groots evenement te bezoeken. Voor ieder wat wils: van groots theaterspektakel tot intiem concert of boeiende lezing.
Wandelen & Fietsen

Wandelen & Fietsen

Ga op verkenning door de stad of beleef het buitengebied. De omgeving van Deventer is één van de meest geliefde fietsgebieden van Nederland. Liever wandelen? Maak een stevige wandeling over de Holterberg of waai lekker uit langs de IJssel.

Zoveel te doen en zoveel te zien!

In Deventer hoef je je geen moment te vervelen. Of het nu mooi of slecht weer is, je vermaakt je altijd. Snuif cultuur op in een museum, stap op de pedalen in het buitengebied, ga het water op of bezoek één van de vele evenementen... Moeilijk kiezen? Kom nog eens terug!

Bezoek één van de vele evenementen

Deventer is niet alleen bekend vanwege haar historische stadscentrum, de koek en de boeken, maar ook door het grote aanbod evenementen. De grootste evenementen zijn bekend tot ver buiten Deventer en zijn van nationale en internationale betekenis. Daarnaast zijn er natuurlijk vele kleinere evenementen te bezoeken.

Eropuit buiten de stad

Vertrek met de benewagen of stap op de pedalen en verken Deventer en het buitengebied De omgeving van Deventer één van de meest geliefde fiets- en wandelgebieden van Nederland.