Door bewoners

Sportief in Deventer

  • Geschreven door Bram Achterkamp
  • Leestijd Leestijd 6 minuten
  • Home 2737 x bekeken

Ben jij klaar met je wekelijkse hardlooprondje of het voetballen op hetzelfde veld? Ben je op zoek naar wat afwisseling? Dan is dit artikel echt wat voor jou! Ik ga je namelijk meenemen langs de sportieve hotspots van Deventer.

Deventer is misschien niet zozeer bekend geworden door het aanbod aan sport. Als je aan Deventer denkt, denk je meestal eerst aan de prachtige historische binnenstad of de gezelligheid van de Brink. Maar dit betekent natuurlijk niet dat Deventer weinig te bieden heeft op het gebied van sport. Integendeel, Deventer biedt een breed scala aan sporten voor zowel inwoners als bezoekers.

Hieronder vind je een aantal uitgelichte sportieve hotspots. Hierdoor weet je, de volgende keer dat je gaat sporten, precies waar je het beste kan zijn voor jouw sportieve behoeftes.

Sportieve hotspots Deventer

1. Deventerse sportscholen

Vind jij het gevoel van voldoening, dat je krijgt naar een flinke workout ook zo heerlijk of wil je even ontsnappen aan de stress en druk van het dagelijks leven? Plan dan een bezoekje aan één van de sportscholen in Deventer.

Fitness dagpas

Ben je voor een kort verblijf in Deventer en wil je toch een sportschool bezoeken een fijne workshop met een groep beleven of ontspannen deelnemen aan yoga? Dat kan! De volgende fitnesslocaties bieden dagpassen aan:

  • Basic-Fit, Boreelplein 8 en nog twee locaties in Deventer, www.basic-fit.com Dagpas incl. fitness en groepslessen: € 8,99

  • Studio Perfect, Ceintuurbaan 8a, www.studioperfect.nl Prepaid 1x incl. fitness, groepslessen, yoga, koffie/thee/sportdrank, sauna en kinderoppas: € 15,-

  • Fit & Fun, Tapijtstraat 3, www.fit-fun.nl Dagpas incl. fitness, groepslessen en yoga: € 12,50

Tip!

Kettlebellsport Deventer
Kettlebellsport Deventer

Ben je opzoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen de fitness en wil je leren van één van de besten? Doe dan mee aan een kettlebell workshop bij Kettlebellsport Deventer waar de groepslessen worden verzorgd door dé nummer 1 van Nederland. Zowel deelname aan groepslessen als een personal training zijn mogelijk. Meer info op: Kettlebellsport Deventer

2. De leukste hardloopplekjes in Deventer

Deventer biedt naast zijn sportscholen nog veel meer mogelijkheden om even lekker te kunnen sporten. Het is namelijk een grote stad met veel groen. Zo heeft Deventer in 2010 nog een prijs gewonnen voor de groenste stad van Europa. Al met al zijn er in Deventer dus genoeg hardloopmogelijkheden. Hieronder staan een aantal hardloop-hotspots uitgelicht die zeker het proberen waard zijn.

Het Worpplantsoen
Het Worpplantsoen

Het Worpplantsoen & De Bruggenloop Het Worpplantsoen is het oudste stadspark van Nederland. Het is, gezien vanuit Deventer, gelegen aan de andere kant van de IJssel. Het beste aan dit park is ook niet zo zeer de aantrekkelijkheid qua looks maar de ligging. Een stukje hardlopen door het park is namelijk geweldig te combineren met de befaamde bruggenloop-route. Het rondje start op de Brink, gaat vervolgens via de Keizerstraat naar het Rijsterborgherpark waar je een mooi rondje maakt langs het vogeleiland en de omringende grachten. Vervolgens ga je de Spoorbrug op waarna je door het Worpplantsoen richting de Wilhelminabrug loopt, dan ga je via Zandpoort terug naar de Brink.

Het Nieuwe Plantsoen
Het Nieuwe Plantsoen

Het Nieuwe plantsoen Het Nieuwe plantsoen ligt nabij de Ceintuurbaan 401 en is iets minder centraal gelegen dan het Rijsterborgherpark. Dit betekent natuurlijk niet dat het een mindere optie is voor een verandering in je hardlooproute. Het park biedt namelijk een groter loopoppervlak aan dan andere parken. Daarnaast is het voorzien van een mooie kolk waar je omheen kan lopen, met als kers op de taart de eeuwenoude watertoren die nog steeds in gebruik is. Dit alles maakt dit park uitermate geschikt voor een mooie toevoeging aan je hardloopronde.

Huis Nieuw Rande
Huis Nieuw Rande

Beweegroute - Nieuwe Rande Landgoed Nieuwe Rande heeft sinds kort iets nieuws! Buiten de mooie bosrijke looppaden heeft Landgoed Nieuwe Rande nu een echte bootcamp-beweegroute. Je kan hier nu niet alleen mooi hardlopen, je kan ook gebruik maken van alle obstakels die je op de route vindt. Iedereen kan van de route gebruik maken want veel oefeningen zijn op licht en zwaarder niveau te doen. De Beweegroute kan gebruikt worden door individuele sporters en sportverenigingen.

Fysiotherapie De Spil gebruikt de Beweegroute in hun oefenprogramma’s. Daarnaast gebruikt atletiekvereniging Daventria de route bij hun bootcamptrainingen en organiseert Fitnessbedrijf Blix-em de komende tijd trainingen op de bootcamproute.

Tip! Als je geïnteresseerd bent in één van deze trainingen adviseer ik je om eens contact op te nemen met bovenstaande van deze verenigingen.

3. Mountainbiken in Deventer

Mountainbiken omgeving Deventer
Mountainbiken omgeving Deventer

Ben jij niet zo van het hardlopen en fitnessen? Of wil je gewoon even lekker een rondje sportief fietsen? Dan heeft Deventer ook hiervoor een erg geschikte omgeving. Buiten de stad zijn namelijk meerdere Mountainbikeroutes te vinden.

Eén bekende mountainbikeroute rond Deventer start in Schalkhaar. De route bestaan uit twee lussen. De korte lus (Wechelerveld) heeft een lengte van 4 kilometer. Deze lus bevat uitdagende bochtjes, zandbultjes, boomstronken en andere natuurlijke obstakels. Na deze korte lus kan de route vervolgd worden door een 30 kilometer lange lus (Oostermaet). Deze lus voert je verder over Spijkvoorde, landgoed De Bannink, de Kiekenbelt, het Oostermaat en de Zandbelt. De route loopt via zandwegen en oude enken door het oudste bosgebied van deze omgeving en bevat uitdagende stukken singletrack.

Tip:

Voor meer inspiratie van de locals adviseer ik je om eens te kijken op grootverzet.nl. Dit is namelijk hét platform waar fanatieke wielrenners en mountainbikers uitdagende routes kunnen vinden en achterlaten. Je vindt hier dus meerdere fietsroutes die gedeeld zijn door echte Deventenaren.

4. Zwemmen in Deventer

Zwemparadijs de Scheg
Zwemparadijs de Scheg

Hou jij er van om de ochtend lekker fris te beginnen? Begin dan met een duik in één van de twee zwembaden in Deventer. Zo heb je de keuze uit Zwemparadijs de Scheg of het Borgelerbad.

Zwemparadijs de Scheg ligt ongeveer 5 kilometer buiten het centrum en is goed bereikbaar. De Scheg beschikt over een wedstrijdzwembad, waarin baantjes gezwommen kunnen worden. Ook zijn er in het zwemparadijs meerdere glijbanen, verwarmde baden en zelfs een volledig IJslands badhuis te vinden. In al deze luxe kan je heerlijk ontspannen en helemaal tot rust kan komen. Info

Het Borgelerbad is een prachtig buitenzwembad, waarvan één van de vier baden ook in de wintermaanden is geopend voor banenzwemmen. Verlang jij naar een mooi en modern zwembad waar je in alle rust een frisse duik kan nemen en een flink aantal banen kan zwemmen? Dan is het Borgelerbad de plek waarnaar jij op zoek bent! Info

5. Schaatsen in Deventer

Schaatsen bij de Scheg
Schaatsen bij de Scheg

Als je echt op zoek bent naar een volledig andere sport, dan is schaatsen zeker het proberen waard. Kunstijsbaan de Scheg is leuk voor zowel beginnende- als ervaren schaatsers. De ijsbaan heeft namelijk een 400 meter baan, waar je zo hard rondjes kan schaatsen als je wil. Voor de beginners is er ook een leuk “krabbelbaantje”, waar je zelfs nog een potje ijshockey kan spelen als je dit leuk vindt. Info

Ps. Heb je zelf geen schaatsen maar lijkt het je toch erg leuk om de ijsbaan te bezoeken? No worries! Binnen in de ijsbaan zit een klein winkeltje waar je ook gewoon schaatsen kan huren.

Bij je volgende bezoek aan Deventer weet je waar je heen moet voor de mooiste sportplekjes in Deventer!

Geschreven door Bram

Deventer; de stad van de gezellige Brink, de mooie IJssel en de historische binnenstad. Deventer is de stad waar ik geboren en getogen ben en waar ik, tot zolang het mogelijk is, wil blijven wonen. Ik ben een persoon die mijn enthousiasme over de stad altijd graag kwijt wil en daardoor wil ik anderen altijd laten zien wat het mooie Deventer allemaal te bieden heeft. Dit doe ik onder andere door het schrijven van leuke & informerende blogs/artikelen. Daarom ga je mij waarschijnlijk vaker tegenkomen bij het rondneuzen op deze site ;).