Stadswandeling Deventer

Maak kennis met het erfgoed van Deventer middels een boeiende stadswandeling. De VVV Deventer verzorgt samen met het Gilde dagelijks rondleidingen met deskundige gidsen. Liever zelf op pad? Koop dan een mooie route bij de VVV Deventer.

Elke dag, van maandag t/m zondag organiseert de VVV Deventer in samenwerking met het Gilde Deventer voor alle individuele bezoekers en toeristen een stadswandeling onder leiding van ervaren gidsen.

Stadswandeling met Gilde gids
Een bijzondere kennismaking met de middeleeuwse straatjes in het oude handelshart van de stad, het Bergkwartier met de Bergkerk en stadsplein de Brink. Tevens korte bezichtiging van de topstukken op het Grote Kerkhof, zoals het Stadhuis en de Lebuinuskerk.

 • Data: dagelijks, maandag t/m zondag
 • Aanvang: om 13:30 uur. Op zaterdag ook om 11.00 uur.
 • Lengte rondleiding: circa 1,5 uur
 • Prijs: € 6,00 per persoon

Let op: 1 juli t/m 1 september is de stadswandeling dagelijks alleen om 11:00.

Stadswandeling met Gilde gids door het Noordenbergkwartier
Maak kennis met de topstukken aan het Grote Kerkhof, de kleine steegjes in het Noordenbergkwartier, het oudste stenen huis van Nederland, het voormalige Buiskensklooster en de oudste Vikingwal van Nederland.

 • Data: Elke zaterdag
 • Aanvang: om 13.30 uur bij de VVV Deventer
 • Lengte rondleiding: circa 1,5 uur
 • Prijs: € 6,00 per persoon

Reserveren Stadswandeling
Vooraf aanmelden is aan te raden voor deelname aan alle rondleidingen.
Telefonisch reserveren via tel. 0570-710120 / of rechtstreeks aan de balie van de VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis).

Liever zelf op pad?

Bij de VVV Deventer in het Penninckshuis, Brink 89, zijn diverse wandelroutes door de binnenstad verkrijgbaar. Kom langs of bestel de route in de Deventer Webwinkel.

Culinaire stadswandeling met Smaakverkenners
Smaakverkenners is een stadstour die je leidt langs de mooiste plekken, zaken en verfijnde smaken van Deventer. De exclusieve Smaakverkenners box is gevuld met een route vol verrassingen en stops bij unieke locaties onderweg. De route is te bewandelen op eigen tempo.

 • Data: De aanbevolen tijd om te lopen is woensdag t/m zaterdag
 • Lengte rondleiding: circa 3 á 4 uur
 • Personen: 1 box is geschikt voor twee personen
 • Prijs: €99,- per box

De Smaakverkenners box kan je direct ophalen bij het VVV, of bestellen via de website www.smaakverkenners.nl.

Stadswandeling met gids
Stadswandeling met gids

Met een groep in Deventer?

Voor groepen is het mogelijk een eigen stadsgids te reserveren op iedere gewenste dag en ieder gewenst tijdstip. Kijk hier voor meer informatie of neem rechtstreeks contact op: 0570-745 631 of groepen@vvvdeventer.nl

Gilde Deventer

Gilde Deventer is een niet-commerciële vrijwilligers­organisatie voor iedereen die er plezier in heeft om zijn/haar kennis, ervaringen e.d. over te dragen aan anderen. Zij organiseren o.a. stadswandelingen, fietstochten, visuele presentaties over Deventer en computercursussen. Kijk voor meer informatie op: www.gildedeventer.nl