Tips van de VVV

Lekker lunchen in Deventer

  • Geschreven door Karin Smeenk
  • Leestijd Leestijd 6 minuten
  • Home 6712 x bekeken

Niets is fijner dan een heerlijke lunch tijdens een dagje shoppen, die gelijk je rommelende maag stilt. Hierbij de favoriete adressen van Karin op een rijtje.

Niets is fijner dan een heerlijke lunch tijdens een dagje shoppen, die gelijk je rommelende maag stilt.

Lunchen draait natuurlijk niet alleen om het eten, ook een fijne locatie, een mooi interieur en gezellige sfeer zijn belangrijk.

Wil jij lekker lunchen in Deventer en ben je nog op zoek naar een leuk adresje? Stop maar met zoeken, want hier zijn onze favorieten, voor jullie makkelijk op een rijtje gezet.

Favoriete lunchadressen in Deventer

De Sjampetter

Eetcafé De Sjampetter
Eetcafé De Sjampetter

Eetcafé De Sjampetter op stadsplein de Brink in Deventer is dé trekpleister voor een ieder die ervan houdt om op een Bourgondische wijze te lunchen, dineren of tussendoor een vorkje te prikken. Je voelt je snel thuis in het bruine, authentieke interieur en in de zomermaanden zit je midden op het stadsplein en kijk je uit over alle terrassen van de Brink. De sandwiches zijn bij De Sjampetter echt om je vingers bij af te likken. Liever iets vega of vegan? Neem dan het broodje met gebakken paddenstoelen, heerlijk!

Goesting Urban Bistro

Goesting
Goesting

Op het enorme, zonovergoten terras van Goesting heb je prachtig uitzicht op de karakteristieke Wilhelminafontein en op de Waag op stadsplein de Brink. Goesting staat bekend om de heerlijke salades die zij serveren. Een aanrader: de salade (of het broodje) Surf en Turf met in Thaise marinade gewokte biefstukpuntjes, gamba’s en champignons. Eet smakelijk!

Hotel Gaia

Hotel Gaia op landgoed Nieuw Rande
Hotel Gaia op landgoed Nieuw Rande

Even weg uit de drukte van de stad? Breng dan een bezoek aan landgoed Rande voor een heerlijke wandeling in de bijzondere Engelse landschapstuin en breng daarna een bezoek aan het kleurrijke restaurant van Hotel Gaia in het landhuis van landgoed Rande. Geniet van verse, biologische seizoensgerechten die met inspiratie vanuit de hele wereld worden bereid. Deze worden geserveerd in het bijzondere decor van vintage, retro, industriële en koloniale meubels. Een prima plek om te ontspannen en te genieten van huisgemaakte gerechten.

St. Maxime

St. Maxime
St. Maxime

Een vleugje Parijs in de Historisch binnenstad van Deventer. St. Maxime voelt aan als een Franse bistro en vanuit je tafeltje kijk je zo de open keuken in. De geweldige inrichting is kleurrijk en vooral heel stijlvol. Hier kun je de gehele dag terecht voor een ontbijt, lunch, diner of borrel. Voor de kids is er een 'Kids Jungle Room' om lekker te spelen tot het eten op tafel staat en er is een speciaal kids menu.

Bistro De Rode Kater

De Rode Kater
De Rode Kater

Bij Bistro De Rode Kater vind je huiselijke gezelligheid. Hier voelt iedereen zich thuis! Bovendien is het heel mooi gelegen aan het tweede stadsplein van Deventer, het Grote Kerkhof. Van dit plein zijn de geparkeerde auto´s verdwenen en de komende jaren wordt het plein opgeknapt tot een sfeervol horecaplein. Het restaurant is niet groot en door de split-level-indeling en de gemoedelijke bediening voelt het heel knus. Er wordt gekookt met wat voor handen is in het seizoen, waardoor gerechten lekker vers zijn en je ook relatief goedkoop kunt eten.

Meadow op het Stadsstrand

Meadow
Meadow

Wil je een instant vakantiegevoel? Schuif dan aan bij Meadow! Dit is een pop-up horecapaviljoen op het Stadsstrand van Deventer. Bij Meadow kun je genieten van zomerse streetfoodgerechten in Oosterse stijl. Een prima plek van april tot eind oktober voor een kopje koffie, handgemaakte taarten, ontbijt, lunch, borrel, diner of om gewoon even lekker voor je uit te zitten staren met uitzicht op de skyline van Deventer.

Welleterras & Bird Dining

De fijnste plek voor een terras in Deventer! Werelds uitzicht over de IJssel, een heerlijk kalm briesje, koel drankje in de hand en een lekker hapje erbij. Wat wil je nog meer?! Alle gerechten en borrelhapjes in Aziatische stijl, worden geserveerd door het gloednieuwe restaurant Bird aan de Wellekade. Is het Welleterras vol? Dan is er wellicht nog wel een plekje op het fijne dakterras van Bird. Werkt het weer niet mee? Dan kun je natuurlijk ook bij Bird binnen zitten, dan kun je alsnog van het uitzicht genieten.

Happy Tosti

Happy Tosti
Happy Tosti

Tosti's eten op een schommel?! Happy Tosti is een super toffe plek voor het hele gezin, waar je prima binnen kunt zitten, bijvoorbeeld op één van de schommels, en bij mooi weer ook buiten op het stadsterras. Bij Happy Tosti eet je de aloude ham-kaas tosti en daarnaast creëren ze ook de wildste tosticreaties en panini’s. Ook het personeel is bijzonder: bij dit tostiwalhalla wordt je bediend door mensen met een arbeidsbeperking.

De Keizerskroon

Geen zin in een broodje tijdens de lunch? In dit restaurant met Italiaanse keuken geniet je van de lekkerste pastagerechten. In dit restaurant schuift iedereen graag aan door de afwisseling van een restaurant- en grand-café-gedeelte, een terras aan de voorzijde en een intieme patio aan de achterzijde. De klassieke inrichting in dit historische pand is stijlvol aangekleed met oude schilderijen, gecombineerd met moderne kunst.

No. 11

No. 11
No. 11

No. 11, het ‘zusje’ van het bekende restaurant Jackies NYC in Deventer, heeft een licht en modern interieur waarbij veel gebruik is gemaakt van natuurlijke en stoere materialen. Een aangename luxe uitstraling, zonder hoogdrempelig karakter. De wand met de diverse plafondornamenten is een echte eyecatcher. De kaart van No. 11 sluit perfect aan bij het hippe interieur. De grote keuze uit heerlijke lichte en trendy gerechten maakt het niet eenvoudig een keuze te maken. Comfort food New York-style: sandwiches, pulled pork, verse kreeft en steak tartaar. De huisgemaakte sushi is hier echt een aanrader!

Oscar in de Bieb

Zoals Oscar Wilde in zijn tijd stond voor vernieuwing, anders zijn en een tikkeltje opstandig, zo staat lunchroom OSCAR in de bieb ook voor nieuw en anders. De super lekkere huisgemaakte gerechten en taarten zijn om je vingers bij af te likken. En of je nu samen komt of alleen, hier vermaak je je prima. Pak een bij boek uit de bibliotheek en geniet van de rust en al het lekkers op deze fijne locatie.

Geschreven door Karin

Hier geboren, hier wonen en hier kind gekregen. Verliefd op de Brink, de IJssel, de monumenten, de mensen, Go Ahead Eagles, de winkels, de terrasjes. Oftewel GEK van Deventer!