Tips van de VVV

Borreltijd!

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 1801 x bekeken

Deventer is een stad om te proeven, letterlijk! Hier ontdek je verrassende plekken voor de lekkere trek, tenslotte gaat een ‘snackie’ er altijd in.

De stad kent twee stadspleinen, De Brink en het Grote Kerkhof. De Brink is al eeuwenlang dé ontmoetingsplek van Deventer en wordt ook niet voor niets de ‘huiskamer van Deventer’ genoemd.

Het stadsplein is één groot sfeervol terras, dat uitnodigt om er plaats te nemen.

Bijvoorbeeld op bij El Popo, vanuit het restaurant hoor je bij het terras traditionele klanken van Mexicaanse mariachi, zo is het net vakantie! Terwijl je wacht op een smakelijke fajita, raad ik je één van de cocktails aan die ze hier serveren. Deze smaken heerlijk (en vaak naar meer..)

El Popo
El Popo

Grandcafé Samen, want Samen is alles leuker!
Dat geldt natuurlijk ook voor een borrel. Een bekende, maar smakelijke combinatie met een lekkere portie Hollandse bitterballen. Door de fleecedekens en heaters op het terras kan je tot de late uurtjes blijven zitten.

Een leuk arrangement High Beer vind je bij de Heeren op de Brink. Hierbij geniet je van: steak tartare, zalm, spareribs en gamba’s met drie verschillende speciaalbieren of vier huisbiertjes uit de tap.

de Bisschop
de Bisschop

Zelf ben ik een echte (bord)spellenfanaat. Bij de Bisschop hebben ze een bordspellen kast waar je U tegen zegt; van Uno tot 30 seconds tot Mens Erger je niet, je vindt het hier allemaal. Mijn lievelingsspel is Regenwormen en met een lekker wijntje in de hand, kan je me ook strikken om mijn zangkunsten ten gehore te brengen tijdens een karaoke wedstrijd, welke hier zondags wordt georganiseerd.

Waar je hapje, drankje combineert met een dansje? Nou bijvoorbeeld bij De Hip. Hier zijn vaak concerten van undercover bands. Kortom: gewoon een lekker plekkie!

De echte bierenliefhebber gaat naar bierencafé: De Heks. Hier schenken ze bier van vijfentwintig taps en ruim honderd bieren van de fles. Op deze plek, midden in het centrum, was al vanaf het jaar 1300 een herberg gevestigd. Dit café is een echt begrip in Deventer en erbuiten.

De Buren van Schimmelpenninck, zijn bijna ‘onze’ buren, die van de VVV Deventer op de Brink. De sfeer is hier ontzettend gemoedelijk en op vrijdag na een werkweek ploffen we, de collega’s, lekker bij hen aan de bar voor een welverdiende vrij-mi-bo!

St. Maxime
St. Maxime

Bij St. Tropez op de Brink hebben ze een formidabel assortiment aan drankjes. Deze gastrolounge met een Franse twist serveert een breed scala aan gin-tonics, cocktails en mocktails. Mijn favoriet hier is een scroppino. Ook op het andere stadsplein van Deventer, het Grote Kerkhof, vind je een vleugje Parijs, namelijk bij St. Maxime. Dit zie je terug op de ‘café kaart’ van het restaurant, waar je borrelplateaus Monsieur of Madame ziet staan en uiteraard: fromage.

Iets verderop het Grote Kerkhof vlak aan de voet van de Lebuinuskerk, zit De Rode Kater. Een oude naam, maar met een nieuw concept sinds april 2020. Voor een drankje ben je hier al jaren aan het goede adres en voor een hapje kan je je nu hier laten verrassen door hun 50% vega(n) menukaart.
Fun fact: voor elk gerecht dat vis of vlees bevat, hebben ze hier een vegetarisch alternatief. Try it out!

DAVO
DAVO

Zegt ‘Save water, drink wine!’’ niet genoeg? Deze uitnodiging voor een High Wine komt van NO 11. Je krijgt een glas bubbels, 5 gangen fingerfood en 2 glazen bijpassende wijn bij dit arrangement. Lekkerrrrr…

DAVO, een van de leukste tips. Dit is een Deventer Brouwerij, dus een bierproeverij beveel ik hier zeker aan. Neem gezellig plaats in de tuin aan een picknicktafel en eet daarna lekker een hap hier!

Meadow
Meadow

In de zomer vind ik Meadow op het Deventer Stadsstrand, iets buiten het centrum, een mega lekkere plek om te zonnen, te chillen en gewoon om een drankje te doen. Ik dus zou zeggen: ga met het pontje over en neem hier een drankje, terwijl je je voetjes in het gras hebt en geniet van het adembenemende uitzicht van de skyline van Deventer.

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.