Tips van de VVV

Deventer a la playa?

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 6699 x bekeken

Een zacht briesje door je haren, zicht op het water en in een heerlijke vakantiestemming. Voor dat verrukkelijke strandgevoel hoef je echt niet ver weg. Je vindt het gewoon in Deventer!

Natuurlijk is het hartstikke fijn om neer te strijken aan de oevers van de IJssel en te genieten van het mooie uitzicht en een fijn hapje & drankje. Nog mooier is als dat hapje & drankje lekker worden verzorgd! Waar kun jij het beste genieten van Deventer aan het water?

De leukste adressen aan het water

• Meadow op het Stadsstrand
Bolwerksweg 11, www.meadow-deventer.nl
Strijk neer op het stadsstrand, met uitzicht op de skyline van Deventer. Geniet ondertussen van allerlei lekkere streetfood gerechten.
• IJssel Restobar
Worp 2, www.ijsselrestobar.com
Bij IJssel Restobar vind je gerechten van over de hele wereld. Gerechten die je voorbij de IJssel brengen. Ga je voor een klassieke lunch of diner? Of wil je juist alleen maar bites? Kies waar je zelf zin in hebt!
• Valencia
Scheepvaartstraat 13, www.valenciadeventer.nl
Niet aan de IJssel, maar de internationale allure van Valencia vind je in het Havenkwartier. Bij Valencia serveren ze uitmuntende mediterrane gerechten om met elkaar te delen.
• Parkcafé Mees
Vogeleiland, Stationsstraat 2, www.meesdeventer.nl
Ook niet gelegen aan de IJssel, maar wel op het meest idyllische plekje aan het water op het Vogeleiland. Hier kun je echt even ontspannen in het groen met de lekkerste taarten en lunches.

Foto Meadow: NBTC

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.