Deventer en koek zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden

De koppeling tussen een lekkernij en een stad is nergens zo prominent aanwezig als in Deventer. Deze nauwe band laat zich verklaren door enerzijds eeuwenoude historie van de koek en anderzijds de immer goede kwaliteit van Deventer Koek.

JB Bussink’s Koekfabriek

Deventer Koek wordt nu alleen nog maar gebakken door de koekfabriek van Jb Bussink. In 2018 vierde dit bedrijf haar 425-jarig bestaan. Bakkerij Schutte (in 1886 overgenomen door Bussink) werd in 1593 ingeschreven in het reglement van het Deventer bakkersgilde. Bussink heeft in de loop van de jaren ook andere koekbakkerijen overgenomen, waaronder Klopman Baerselman (opgericht in 1682). Tot 1952 was de fabriek van Bussink nog gevestigd in de Deventer binnenstad. In dat jaar werd de huidige locatie aan de Hanzeweg betrokken. Aan het stadsplein de Brink werd het Deventer Koekwinkeltje geopend.

Neem op stadsplein de Brink vooral eens een kijkje in de authentieke Deventer Koekwinkel en proef de koek waar Deventer al 6 eeuwen om bekend staat.

Deventer Koekwinkel

Deventer Koekwinkel
Deventer Koekwinkel

Dit Charles Dickens-achtige winkeltje vol lekkernijen uit grootmoeders tijd doet u met recht watertanden. Natuurlijk vindt u hier alle originele producten van Jb. Bussink in het assortiment, bovendien wordt hier verse Deventer Koek afgebakken. De Deventer Koekwinkel is prachtig gelegen aan de Brink nr. 84 in Deventer. In dit monumentale pand uit circa 1850 is niet alleen een winkel gevestigd, maar ook een knusse koffie- en theeschenkerij. In de Koekwinkel zijn veel objecten die herinneren aan de rijke koekhistorie van Deventer.

De Deventer Koekwinkel is altijd een bezoekje waard, ook als je alleen maar even rond wil neuzen en de tijd van weleer wil ruiken, proeven en ervaren.

Deventer Koekwinkel
Brink 84
7411 BX Deventer
T 0570-614246
www.deventerkoekwinkel.nl