Tips van de VVV

Plons in zwembad De Looërmark

  • Geschreven door Annelies Jasper-Knol
  • Leestijd Leestijd 2 minuten
  • Home 446 x bekeken

Openluchtzwembad De Looërmark is gelegen vlakbij het buurtschap Loo, tussen Bathmen en Holten. Het zwembad is aan de ene kant omsloten door woongebied ‘de Looërmark’ en aan de andere kanten geheel omgeven door het Sallandse weidelandschap. Een unieke locatie dus voor dit kleinschalige openlucht zwembad.

Vooral kinderen tot een jaar of 14 zullen zich hier echt thuis voelen, het is een echt familiebad. Tijdens de opening van eind april t/m media september kan hier door het hele gezin heerlijk worden gezwommen in het lekkere verwarmde water van ca. 23 graden.

Zwemmen

De jongste badgasten kunnen zich vermaken in het peuterbadje, het ondiepe of zelf met diploma in het diepere gedeelte. Ook de 60 meter lange glijbaan is geweldig om vanaf te roetsjen. Voor de sportieve zwemmers is er voldoende gelegenheid om baantjes te zwemmen.

Relaxen en spelen

Terwijl de ouderen lekker een relaxplekje hebben gezocht op de diverse ligweiden kunnen de kinderen zich vermaken met diverse schommels en andere speelobjecten in de speelhoek. De grote ligweide is bovendien groot genoeg voor een balspel.

Uniek: Hondenzwemmen

Eind september, op de laatste openingsdag en het zwemseizoen is afgelopen, mogen de honden een plons nemen in het zwembad, samen met hun baasje!

Openluchtzwembad De Looërmark
Oudendijk 6
7437 SL Loo-Bathmen
0570-541583
www.looermark.nl

Geschreven door Annelies

Als geboren en getogen Deventenaar heb ik een grote verbondenheid met de stad Deventer. Die passie en liefde breng ik graag over door anderen te inspireren met pakkende verhalen en karakteristieke beelden van Deventer. Door mijn werk bij de VVV Deventer / St. Deventer Marketing lukt het altijd weer om mensen enthousiast te maken, daar word ik nou blij van!