Door bewoners

De Meest Sfeervolle Campings in Deventer

  • Geschreven door Bram Achterkamp
  • Leestijd Leestijd 6 minuten
  • Home 2638 x bekeken

Wil je graag op vakantie in eigen land, maar je hebt nog geen idee waar je naartoe wil? Laat je verassen door de schoonheid en diversiteit van de gemeente Deventer. In dit artikel neem ik je mee langs de mooiste campings in Deventer.

Deventer kent heel veel mooie plekjes zoals de historische binnenstad, rustgevende boerenlanden, een prachtig stadsstrand en heerlijke terrasjes. En dat is enkel een kleine greep uit het aanbod van Deventer. Deventer is misschien niet de grootste gemeente die je kan vinden in Nederland maar het is verrassend veelzijdig waardoor het perfect is voor een vakantie in eigen land.

Nu hoor ik je echter vragen “waarom zou ik niet gewoon lekker naar het buitenland gaan?”. Daarvoor gaan we kijken naar wat een vakantie in eigen land nou zo bijzonder maakt. Hiervoor wil ik dat je even bij jezelf gaat nadenken wat voor een gevoel je krijgt als je nadenkt over een vakantie in Nederland. Ik krijg namelijk het gevoel van thuiskomen. Het lekkere aan een vakantie in eigen land is dan ook dat je niet bij hoeft te komen van een lange reis, je hoeft niet te acclimatiseren en vakantiestress is ook niet aan de orde. Een korte trip kan je al naar heerlijke plekjes brengen waar het buitenland niet aan kan tippen.

Vakantie in eigenland… Ik zeg doen, maar dan natuurlijk wel in Deventer! Ik help je graag met het maken van een keuze door je mee te nemen langs het aanbod van de stad:

Stadscamping Deventer

We beginnen met de camping die het dichtst bij het centrum van de stad ligt. Hou jij van de combinatie tussen de rust van een plekje langs de IJssel en de gezelligheid van de stad? Dan is dit de ultieme plek voor jou!

Stadscamping Deventer
Stadscamping Deventer

Zo snel als dat je in de natuur bent, ben je in het centrum van deze bijzonder Hanzestad aan de IJssel. Neem het pontje en begeef je in een oogwenk in de historische binnenstad van Deventer. Een prachtige stad met een unieke camping.

Op de stadscamping kun je tevens diverse tenten, caravans en kampeermaterialen huren. Er zijn drie mogelijkheden:

  1. Compleet ingerichte tenten: Yurt / familie tent / retro caravan.

  2. Zelf op te zetten tenten in vier verschillende maten.

  3. Verhuur grote tenten aan groepen: stretch tenten en party tenten.

Bovendien biedt de Stadscamping Tent & Ontbijt (ter vervanging van Bed & Breakfast). Kortom: Even weg en lekker kamperen zonder al dat in- en uitpak gedoe. Je neemt enkel mee: wat schone kleren, toiletartikelen, onderlaken, kussen en dons. Je slaapplaats (tent, luchtbed, evt. stoel en lamp) en het ontbijt (en eventueel de maaltijd) ontvang je op de camping.

Prijs, hoogseizoen, per plaats: € 21,- p.n. incl. caravan, 2 personen, auto en stroom Prijs huurtenten en Tent & Ontbijt op aanvraag (zie website).

In oktober kampeer je op de stadscamping met 20% korting. Voor een camper met 2 personen betekent dat 17,50 Euro incl. stroom

Boerderijcamping de Flierweide

Boerderijcamping "de Flierweide" ligt op circa 300 meter van het dorp Bathmen aan de rand van het Traasterbos. Bathmen is een gemoedelijk en gezellig dorp, ligt fraai midden in het groene hart van Salland tussen oude Hanzestad Deventer en het natuurgebied de Holterberg.

De Flierweide
De Flierweide

Het Traasterbos ligt direct achter de camping en bestaat uit ruim 30 hectare bos, waar je heerlijk van de natuur kunt genieten tijdens prachtige boswandelingen. Als je vanaf de camping zuidwaarts kijkt zie je een rijkdom aan weidelandschap.

Het zeer afwisselende landschap heeft ook andere aantrekkelijkheden te bieden zoals houtwallen, essen, landgoederen en allerlei karakteristieke boerderijen. Op dit stukje platteland zijn vele fiets- en wandelmogelijkheden waar je ook de rust, de stilte en de ruimte vindt.

Ben jij een wandelfanaat en ben je opzoek naar een rustgevende vakantie om je hoofd even helemaal leeg te maken? Dan is dit echt een aanrader!

Park Nieuw Grapendaal

Met een tent kamperen op de Veluwe? Dat kan bij Vakantiepark Nieuw Grapendaal! Te midden van de rust en ruimte die de camping je biedt.

Park Nieuw Gapendaal
Park Nieuw Gapendaal

Geniet van een goed glas wijn van eigen wijngaard terwijl kinderen in een overzichtelijke omgeving vrij kunnen spelen. ’s Morgens en ’s avonds kun je meekijken tijdens het melken van de geiten. Of neem een kijkje bij de kaas opslag.

Park Nieuw Grapendaal is gesitueerd op het platteland van Terwolde, nabij Deventer en Apeldoorn op de grens van de Veluwe en het IJssellandschap.

Ontspannen en bijkomen terwijl je landelijk kampeert op de Veluwe op Vakantiepark Nieuw Grapendaal. Genieten van het buitenleven en kamperen bij de boer op of in een vakantiehuisje op het platteland. Ontdek het leven op een echte geitenboerderij en drink een heerlijk glas wijn voor uw tent tussen de wijnstronken van onze eigen wijngaard. Dat is pas echt kamperen bij de boer!

Geert en Oetine Dijkhof geven op hun natuur kampeerweide voorrang aan tenten. Er zijn 25 plaatsen voor tenten, bungalowtenten, trekkers of vouwwagens. Een dag of een paar weken, alles kan!

Aan de oostkant de Veluwe, westwaarts de IJsseluiterwaarden. Dichtbij liggen historisch Deventer, Apeldoorn met Apenheul en Julianapark, schilderachtig Terwolde en Balorig in Wijhe. Historie, natuur en cultuur op fietsafstand.

Camping Ikkinkshof

Bij Camping Ikkinkshof kun je genieten van de rust in de omgeving Salland en Twente. Deze mooie camping is gelegen in 't groen waarin zich veel klein wild ophoudt dat zich regelmatig laat zien in de omringende weilanden.

Ikkinkshof
Ikkinkshof

Het uitgestrekte bos- en weide gebied nodigt natuurliefhebbers uit voor een trip; het daarachter gelegen landgoed Oostermaet met zo'n 600 hectare aan natuurgebied is goed voor menige fikse wandeling of prachtige fietstocht.

In de hele omgeving zijn schitterende wandel- en fietstochten uitgezet die je door het typische coulisselandschap leiden met als eindbestemming bijvoorbeeld de Sallandse Heuvelrug of de fraaie Hanzestad Deventer, gelegen aan de IJssel.

Alle 25 plekken zijn zeer ruim (120 vierkante meter) en alle voorzien van stroom (10 Amp.). Camping Ikkinkshof biedt goede sanitaire voorzieningen. Er zijn voldoende toiletten, douches en wastafels, tevens is er een overdekte afwasgelegenheid. Verder is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een centrifuge.

Camping Ikkinkshof is aangesloten bij Stichting Vrije Recreatie, SVR. De kindvriendelijke familiecamping kun je vinden achter de boerderij tegen de bosrand, aan de Ikkinksweg in Okkenbroek. Dit ligt tussen Holten en Deventer ter hoogte van Bathmen.

Welke camping je ook kiest voor je vakantie in eigenland, ik ben ervan overtuigd dat je verstelt gaat staan van het diverse aanbod van Deventer en dat je keuze gaat zorgen voor een leuke en onvergetelijke vakantie!

Geschreven door Bram

Deventer; de stad van de gezellige Brink, de mooie IJssel en de historische binnenstad. Deventer is de stad waar ik geboren en getogen ben en waar ik, tot zolang het mogelijk is, wil blijven wonen. Ik ben een persoon die mijn enthousiasme over de stad altijd graag kwijt wil en daardoor wil ik anderen altijd laten zien wat het mooie Deventer allemaal te bieden heeft. Dit doe ik onder andere door het schrijven van leuke & informerende blogs/artikelen. Daarom ga je mij waarschijnlijk vaker tegenkomen bij het rondneuzen op deze site ;).