Tips van de VVV

Beleef cultureel Deventer

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 1276 x bekeken

Deze winter hebben culturele instellingen een bomvol programma! En hoe heerlijk is het om op een grauwe winterdag lekker onderuit geploft te genieten van en in het theater? Ultiem relaxen terwijl er op de planken de sterren van de hemel wordt gedanst, een toffe act wordt gegeven of de leukste grapjes worden gemaakt?

Burgerweeshuis

Verschillende bands, zangers & zangeressen passeren de revue bij Burger! Er zullen toffe shows neergezet worden op het podium van Burgerweeshuis. Hieronder een paar uitlichte optredens:

- CCC Inc. In de jaren 70 waren ze een boegbeeld van de hippiebeweging en waren ze een graag geziene gast in het alternatieve clubcircuit. (19 november, 19:30 / €21,-)

- Hallo Venray + Stuurbaard Bakkebaard. Hallo Venray staat al 35 jaar in de clubs en is nog lang niet uitgespeeld. Geen band weet zo overtuigend de soul in de rock ‘n roll brandende te houden. Stuurbaard Bakkebaard is een genre op zich. Hun doldrieste mix van rock, blues, trash, gospel en folk is een origineel brouwsel van geniale gekte dat rockt en swingt tegelijk. (25 november, 19:30 / €17,-)

- Orange Skyline + Inge Lamboo. Orange Skyline won in 2013 de POPgroningen Talent Award en heeft sindsdien grote stappen gemaakt. De rockband won een Edison Award, speelde op festivals als Concert at Sea, Eurosonic Noorderslag, bij De Wereld Draait Door, en stond in het voorprogramma van Kensington in de Ziggo Dome. Inge pakt onderwerpen als mental issues, fout telefoongebruik en heartbreaks aan, verpakt in moderne pop producties. Ze was het afgelopen jaar een verfrissende wervelwind op sociale media en is mega populair op TikTok. (8 december, 19:30 / €17,-)

Meer Burger? Snap ik wel! Check dan even hun totale programma via hier.

Deventer Schouwburg

Samen beleven, verwonderen, onbezorgd lachen en vooral 100% genieten. Wintertips voor een bezoek aan de Schouwburg:

- Het Scapino Ballet Met ‘Casablanca’ brengt het ballet een eigen versie van de gelijknamige Hollywoodfilm over hartstocht, vrijheid en wachten op een betere wereld. Op Marokkaanse Berbermuziek en jazznummers komen dans, circuselementen en muziek samen op een draaiend podium. Wo 7 december | 20:00 uur https://deventerschouwburg.nl/programma/scapino-ballet-casablanca

- Blind Date Musicalsterren Brigitte Heitzer en Freek Bartels steken in de nieuwe musical comedy ‘Blind Date’ de draak met de ongelukken en fouten van blind dates, geschikt voor iedereen die verliefd was, is, of het nog mag worden. Vr 2 december | 20:00 uur https://deventerschouwburg.nl/programma/blind-date

- PHION En wil je alle decemberdrukte van je afschudden en je weer helemaal opladen? Ga dan naar het feestelijke Nieuwjaarsconcert - met muziek uit de Balkan - van ons fantastische symfonische orkest PHION! Do 5 januari | 20:00 uur https://deventerschouwburg.nl/programma/phion-nieuwjaarsconcert-met-dvorak-en-kodaly

MIMIK viert de feestdagen

In de wintermaanden kun je van alles doen in filmhuis én theater MIMIK. Muziek, theater, cabaret, film, lekker uit eten; alle denkbare combinaties van cultuur, beleven en uitgaan zijn hier mogelijk. Getipt presenteren wij hier:

- Quatro Ventos | Clube de Fado MUZIEK Zaterdag 19 november – Kom luisteren naar de Portugese versies van liedjes uit alle windstreken, over de deinende golven van de swing via de melancholie van het Franse chanson naar de passie van de Italiaanse liederen. Clube de Fado, van fadokwartet Quatro Ventos, laat zien dat de fado veel meer is dan alleen een Portugees muziekgenre.

-Bambie | Bambie 20, de woedende versie THEATER Vrijdag 2 december- Drie figuren op het toneel zijn door woede bevangen, en hun aanvallen zorgen voor een anderhalf uur durend non-stop vrolijkmakend en bevrijdend conflict. Bambie maakt fysiek theater dat verwondert en ontroert.

- n00b | n00b speelt n00b CABARET Donderdag 8 december- Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek welke je mee kan zingen en achterover geslagen naar kan kijken. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnaar van je vader naartoe wilt.

Trakteer jezelf op een cultuur uitje, met vrienden, je partner, gezin of gewoon met jezelf. Leun achterover en relax...

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.