Tips van de VVV

In Deventer zit je gebakken!

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 5801 x bekeken

Zeg nu zelf, het is toch altijd tijd voor taart? In de smaken valt ook eindeloos te variëren: worteltjes, appel, chocolade.. Of je nu een ultieme favoriet hebt of dat je iets nieuws proberen wil, in Deventer kom je aan je trekken!

15 adressen waarvan alle harten van de échte zoetekauwen harden gaan kloppen. Wees gewaarschuwd, want je haalt zonder zoetigheid het lezen van het einde van deze pagina lezen niet!

1. Deventer Koekwinkel, Brink 84, www.deventerkoekwinkel.nl In Deventer kan je er niet om heen: Dé koek! Deze is onlosmakelijk verbonden met de Hanzestad dankzij de lange historie. Naast de beroemde koek verkopen ze hier ook heerlijke fudge, nougat, bonbons en eigenlijk alles wat goed smaakt bij een kop koffie of thee.

Deventer Koekwinkel
Deventer Koekwinkel

2. Vrienden van Vroeger, Grote Kerkhof 23, www.vriendenvanvroeger.nl De smaak van Deventer Koek even helemaal anders ervaren? Dat kan hier! Met als basis de befaamde koek, is er een heerlijke lekkernij ontstaan. Met als icing on the cake een afbeelding van één van Deventers bekendste monumenten: De Lebuinustoren.

3. LOU coffee, salads & more, Kleine Overstraat 9, www.lou-deventer.nl Absoluut een favoriet koffie- en lunchadresje voor vele locals! Maar ook toeristen weten ‘onze Milou’ goed te vinden. Tip voor zoetekauwen: Salty Caramel Flat White & appelnotencake van moeders.

4. Tea Rose, Walstraat 20, www.tearose.nl High teaën in Deventer doe je hier! Je wordt getrakteerd op scones, shortbread en natuurlijk pie. Zowel zoetigheden als hartige smaken komen voorbij. En liever iets anders dan thee, da’s hier ook oké!

Tea Rose
Tea Rose

5. Bij Yo, Kleine Overstraat 41, www.lunchroom-bij-yo.onlineweb.shop Wees welkom bij Yolande! Zij staat te popelen om je te verwennen met huisgemaakte lekkers voor bij de koffie, thee óf chocolademelk. Elke week is er een wisselend assortiment, dus er is voor ieder wat wils.

6. Betti Brood & Borrel, Grote Kerkhof 5, www.hotelinhethuisvandeventer.nl/betti Betti heeft een echt huiskamergevoel, waar je op je gemak kunt genieten van koffie met lekkers, een fijne lunch of borrel. Zij serveren kaneelbuns, home made cheesecake maar ook een speciale Betti’s chocolade box!

7. Volkshuis Deventer, Kleine Overstraat 97a), www.volkshuisdeventer.nl Ongewoon lekker! Elk seizoen kent andere smaken en deze worden dan ook verwerkt in de taart van dat moment. Ook voor kinderen is deze plek erg leuk, want er is een speelhoek aanwezig.

8. Parkcafé Mees, Stationsstraat 2, www.meesdeventer.nl De hotspot net buiten de stad, maar op loopafstand van de stad! Een leuke plek voor kinderen, want het parkcafé is gevestigd op het Vogeleiland, waar de gevleugelde vrienden ook te spotten zijn. Plof neer bij MEES en geniet van het uitzicht op het park tijdens het eten.

Mees
Mees

9. Lentelink, Engestraat 2-4, www.banketbakkerijlentelink.nl Laat je verleiden bij Lentelink. Ruim 20 soorten gebak van slagroom-, tot vruchten en van marsepein tot crème gebak. Echte lekkerbekken kunnen hier hun hart ophalen.

10. Roemar Koffiebranderij, Walstraat 45, www.roemarkoffiebranderij.nl Eigenaar Rob kan je alles vertellen over koffie, -branden en koffiezetten. Vergeet de tijd en geniet van een stukje nostalgisch Deventer. Bijzonder lekker: Koffiebonbon en espresso op zoete melk.

11. Bij Peet, Kleine Overstraat 4, www.bij-peet-koffie-thee-en-lunch.business.site Een intieme plek in één van Deventers sfeervolste straatjes. Het is alsof je op de koffie gaat bij een goede vriend, maar dan net anders. Je wordt hier verwend!

12. Coffee Together, Lange Bisschopstraat 40, www.coffeetogether.eu It’s all-in the name! Een perfecte spot om tijdens het winkelen even uit te rusten, want dit echte koffiehuis is gevestigd in misschien wel de langste winkelstraat van hartje centrum. Laad op met een homemade muffin, gebakken koek of een ander taartje.

13. Kaldi, Brink 95, www.kaldi.nl Bij Kaldi kun je terecht met al je koffiewensen voor thuis én natuurlijk om een heerlijk kopje koffie te proeven. Bijzonder lekker: de 'Thommy', een long black met extra shot espresso. Heerlijke plek aan hét horecaplein van Deventer. Ook fijn om even te werken! Trakteer jezelf tussendoor wel even op wat zoets bij de koffie of thee????.

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.