Tips van de VVV

Proef de winter!

  • Geschreven door Annelies Jasper-Knol
  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 2836 x bekeken

De winter, waar smaakt dat naar? Pure smaken.. gecombineerd met rode wijn. Lekker comfort food of een uitgebreid diner. Eén ding staat vast: het smaakt altijd naar meer.

Winter: wild? Stoof? Een warme kop vol soep? What's not to like?! Warm op door één van deze heerlijke warme maaltijden:

1. De Buren van Schimmelpenninck, Brink 22, www.burenvanschimmelpenninck.nl Bij ‘De Buren’ kan je altijd terecht voor een goede maaltijd. ‘s Winters serveren ze er een heerlijke stamppot en stoofpot.

2. Eetcafé Sjampetter, Brink 81, www.sjampetter.nl Winterser wordt het niet: geniet van een Vlaamse stoverij bij dit gezellige eetcafé. De rundstoof is gemaakt met ontbijtkoek en appelstroopfrietje. Heerlijk dus om het bij geserveerde frietje in te dippen. Bestel er een rood wijntje bij en enjoy your meal!

3. De Rode Kater, Grote Kerkhof 25-26, www.derodekater.nu De 50/50 keuken van Deventer waar vleeseters, vegetariërs en veganisten elkaar ontmoeten. Ideaal dus om met en grote groep te gaan eten! Denk aan een Winter Palet, Winterse Asperge of een kalfssukade.

Valencia
Valencia

4. Valencia Deventer, Scheepvaartstraat 13, valenciadeventer.nl Viva Valencia! Op slechts enkele kilometers, kunnen jouw smaakpapillen een bijzondere reis maken! Klassieke ceviche, Spaanse wentelteefjes, gestoofde Ibérico, varkenswang.. het staat hier allemaal op het menu. Yum!

5. Happerij / Tapperij De Expeditie, Smedenstraat 9, www.htdeexpeditie.nl Werelds genieten voor een aangename prijs. Schuif aan bij de Expeditie voor een smakelijk diner: traditionele kaasfondue, Zwitserse vleesfondue of als dessert een chocoladefondue, mmmmh!

Da Mario
Da Mario

6. Da Mario, Vleeshouwerstraat 4, www.damario.nl Naast traditionele Italiaanse gerechten als spezzatino (gestoofd rundvleees) en ossobuco, vind je hier ook heerlijke pasta’s en pizza’s op de menukaart. Houd wel plek voor een toetje, want zonder hap tiramisu kan je hier natuurlijk niet weg!

7. Roasted, Golstraat 12, www.roasteddeventer.nl Met of zonder kaas, extra bacon en een klodder quacamole: het is mogelijk bij Roasted. Ze hebben hier burgers in alle smaken en soorten. Maar pas op, een keuze maken is lastig dus een tweede (of derde keer) kan je vast noteren in je agenda.

DAVO
DAVO

Deventers eigen stadsbier,

Sluisstraat 6, www.davobieren.nl Bij goed eten, hoort natuurlijk een lekker drankje. Wat smaakt beter dan een écht Deventers lekker biertje? Die kan je scoren bij DAVO Bieren. In het DAVO Proeflokaal kun je een blik werpen op de brouwketels waar de DAVO bieren worden klaargestoomd en woorden wisselen met iemand van het DAVO Team, die op al je biervragen een antwoord heeft. Hier kun je natuurlijk ook je dorst lessen met een Weizenbock, Surf Ale, Road Trip of een van de andere bieren, met een lekker hap erbij voor het behaaglijke haardvuur.

Geschreven door Annelies

Als geboren en getogen Deventenaar heb ik een grote verbondenheid met de stad Deventer. Die passie en liefde breng ik graag over door anderen te inspireren met pakkende verhalen en karakteristieke beelden van Deventer. Door mijn werk bij de VVV Deventer / St. Deventer Marketing lukt het altijd weer om mensen enthousiast te maken, daar word ik nou blij van!