Tips van de VVV

Wat een plaatje!

  • Geschreven door Raeven Haverkamp-Huis in 't Veld
  • Leestijd Leestijd 3 minuten
  • Home 8256 x bekeken

Niet alleen de muziek, maar de platenwinkels zelf zijn al mega leuk om lekker rond te snuffelen en gelukkig zijn er redelijk wat platenwinkels in Deventer. Naast koek-, en boekstad dus ook nog een muziek stad!

Dat klinkt toch als muziek in de oren voor de platenliefhebbers? Dus, ben jij op zoek naar die ene plaat? Kijk dan eens bij:

1. Variaworld – Kleine Overstraat 8 Deze ‘oldskool’ platenzaal hebben een wekelijks wisselend aanbod. Oude cd’s, vinyl en dvd’s zijn er in overload! Dit ruime assortiment maakt de platenzaak een heus Walhalla voor muziekliefhebbers.

De winkel staat boordevol bakken met alles waar muziek uit komen kan, denk hierbij aan: cassettes, cd’s, dvd’s én vinyl. Alles gesorteerd op genre en artiest. Wanneer je niet naar de winkel kan, kent de zaak ook een online webwinkel: https://www.variaworld.nl/

2. Musica More – Kleine Overstraat 50 Hé DJ draai nog maar een plaatje! Want ook bij Musica More willen ze alleen maar meer en meer. Naast platen, verkopen ze in dit schattige winkeltje ook films en boeken. En deze winkel is dus wat wij noemen: écht een plaatje.

Musica More
Musica More

3. Bep Dylan – Grote Overstraat 60 Een straatje verder vind men de winkel: Bep Dylan, waar je vinyl, cadeaus en interieur scoren kan. Je raakt er niet uitgekeken en daarom garanderen we je: je komt Bep Dylan niet met lege handen uit! Ideale hotspot voor een uniek cadeau, voor jezelf of voor een ander. Spiek hier alvast wat er zoal te vinden is hier: https://www.facebook.com/Bep-Dylan-326853651432408/

4. Walk In – Proosdijpassage 5 Van Bep Dylan een Walk through naar Walk In. In deze winkel loop je tussen nieuwe en oude cd’s, vinyl en dvd’s. Allerlei genres zijn hier te koop. Ook zijn er nog vaak nieuwe releases en ( voor deze zaak ;) ) nieuwe klassiekers tussen de schappen te vinden. Laat vooral weten wat je zoekt, want wellicht kunnen ze er nog aan komen!

5. Plato – Lange Bisschopstraat 14 In een nieuw en ruim pand zit deze winkel gevestigd. Al 25 jaar lang gekenmerkt door een ruim aanbod van bestaande en nieuwe releases, special editions en tijdloze klassiekers. Daarnaast vind je hier ook posters, boxsets en erg uniek: sneakers, kleding en vintage. Dit maakt Plato een gewaarde winkel bij een grote doelgroep. https://www.platomania.nl/store/id/7/

Plato
Plato

6. De Kleine Varia – Kleine Overstraat 3 En.. terug naar de Kleine Overstraat. Want ook deze platenzaak zit hier gevestigd. De Kleine Varia is een winkel vol CD’s, LP’s, Singles en boeken. En dat al voor kleine prijses (€ 1 – 3 euro) ook is hier merchandise te koop zoals: buttons, shirts, posters, mokken en noem maar op!

Maak maar PLAATs in je agenda voor een muzikaal toertje door Deventer!

Geschreven door Raeven

In Deventer vond ik het: wonen, studeren en werken. Dol op Deventer; hier telt saamhorigheid en voel je een bepaalde sfeer. Ik gun iedereen een beetje Deventer in z'n leven! Via mijn werk bij Deventer Marketing zie ik de stad zelf ook weer door de ogen van een toerist, want stiekem ontdek ik Deventer telkens opnieuw.