Door bewoners

Deventer, een leuke stad voor jongeren met een laag budget.

  • Geschreven door Mathijs Twint
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 7958 x bekeken

Deventer is de perfecte stad voor jongeren die een laag budget hebben. Voor nog geen €10,00 kan je namelijk al een leuke dag hebben in Deventer! Ongeacht waar je vandaan komt, is dit mogelijk inclusief vervoer én eten.

Hoe dan zo goedkoop?

Voor het vervoer is er een makkelijke oplossing: de trein. Je kan als je onder de 18 jaar bent bij de NS een dagkaart halen voor maar €7,60. Dit betekent dat je naar elke plek in Nederland kan met de trein voor dit bedrag als je onder de 18 bent. Je kan bij de supermarkt goedkoop eten en drinken halen voor je lunch, waardoor je op circa 10 euro zou uitkomen in totaal. Ik raad wel aan om in het weekend naar Deventer te gaan, want dan kan je buiten de daluren om reizen en is de dagkaart de hele dag door geldig.

Maar wat kan je dan doen in Deventer voor minder geld?

1. Kerken bezoeken

Deventer staat bekend om haar vele interessante kerken, een top excursie dus voor een kunstliefhebber. Het is ook een leuke trip voor non-kunstliefhebbers. Je kan hier namelijk hele mooie foto’s en selfies maken. Zowel in de kerk als op een afstand van de kerk, bijvoorbeeld op de brug. Waarschijnlijk heb je nog geen idee wat nou precies de kerken zijn die je zou willen bezoeken, daarom heb ik hier een lijst gemaakt van welke kerken ik het meeste aanraad om te bekijken:

Lebuinuskerk
Lebuinuskerk

- Lebuinuskerk

De Lebuinuskerk is een van de bekendste kerken van Deventer. De bouwstijl is gotisch en de kerk zelf is katholiek. De kerk is open voor bezoek van maandag tot en met zaterdag van 11:00-17:00 uur en op de meeste zondagen is de kerk gesloten. De entree is kosteloos.

Bergkerk
Bergkerk

- Bergkerk

De Bergkerk, of ook wel de Sint-Nicolaas kerk genoemd, is een mooie optie om heen te gaan. De Bergkerk is een romaanse kerk met een gotisch karakter. Deze kerk is open om te bezoeken van 11:00 tot 17:00 uur de hele week door. Bezoek is gratis.

Penninckhuis
Penninckhuis

- Penninckshuis

Het Penninckhuis is te vinden achterin het VVV gebouw. Het is een mooie ervaring om deze kerk te bezoeken. Deze kerk is van dinsdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur open en maandag en zondag van 11:00-16:00. Deze kerk is in een renaissance stijl gemaakt en de toegang is gratis.

Broederenkerk
Broederenkerk

- Broederenkerk

De Broederenkerk is een rooms-katholieke kerk die met een gotische bouwstijl is gebouwd. De Broederenkerk is van 10:00-17:00 uur openen ook hier is de entree gratis.

.

stad
stad

2. Naar de stad gaan

Deventer is een mooie, klassiek uitstralende stad met veel moderne winkels. Zelfs als je geen geld hebt te besteden om spullen te kopen, is de stad nog steeds een aanrader. De mooie uitstraling en de grappige winkels maken het echt een mooie stad om door te lopen.

Rootz Gallery
Rootz Gallery

3. Galeries bezoeken

Verspreid door de stad heb je allemaal verschillende soorten (gratis) galeries. De galeries lijken op gratis musea met allemaal verschillende kunststijlen. Van Nederlandse schilderijen tot Afrikaanse kunst: alles is er. Je hoeft niet eens een kunstliefhebber te zijn om sommige stukken uit deze galeries te kunnen bewonderen. Je kunt bij de VVV Deventer folders halen voor routes van stadswandelingen en galeries.

Rijsterbogherpark
Rijsterbogherpark

4. Een wandeling maken door de natuur

Deventer heeft in de buurt van haar station twee parken en een kunstig eiland dat het Vogeleiland wordt genoemd. Het eerste park is het Rijsterborgherpark, dit park bevindt zich tegenover het station. Het andere park, het Worpplantsoen, is aan de overkant van de brug. Dit zijn drie leuke plekken om te sporten of een wandeling te maken.

Deventer
Deventer

5. Picknicken aan de IJssel

Picknicken langs de IJssel is een unieke ervaringen dit kan ook low budget door middel van het kopen van goedkopere etenswaren bij de supermarkt , dit zou ook perfect kunnen zijn voor een date.

Geschreven door Mathijs

Ik woon al lang genoeg in Deventer om een specifiek ding niet te kunnen begrijpen: Waarom is Deventer nog niet zo een populaire stad? Persoonlijk vind ik Deventer een hele mooie en speciale stad waar veel te doen is. Ik zou graag aan de Nederlands willen zien hoe ik Deventer zie.