Door bewoners

Slapen in Deventer op écht leuke plekjes

  • Geschreven door Milou Daniëls
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 2584 x bekeken

Wanneer ik afspreek met vrienden, die graag langskomen om te zien ‘wat er dan zo leuk is aan Deventer’ zeg ik dat ze toch echt wat langer dan één dag moeten blijven om van de stad te genieten en wil ze graag tippen met leuke plekken om te overnachten. Ik heb een selectie gemaakt van de leukste plekken!

Normaal ben ik best goed op de hoogte van de leukste slaapplekjes van het land. Maar van Deventer wist ik dat niet goed, daarom heb ik op mijn instagrampagina @deventerlocals en op mijn persoonlijke account gevraagd wie er leuke, bijzondere hotels en B&B’s kent in Deventer en omgeving. Uit alle reacties heb een selectie gemaakt van de leukste plekken!

Hotel in het huis van Deventer

In het huis van Deventer - Kamer LF3
In het huis van Deventer - Kamer LF3

Wauw. Deze tip kreeg ik via Instagram toegestuurd en wat een goeie. Dit hotel ligt op het Grote Kerkhof en heeft 8 kamers die stuk voor stuk een andere uitstraling hebben. Zo is een van de kamers vernoemd naar het lettertype GRIDNIK (vind ik geestig).

In deze kamer slaap je in een boekenkast, maar dan een heel grote!

Er staat een golvende boekenkast over de hele breedte van de kamer, wat het een heel bijzondere plek maakt. En dan het Tuinhuis… een cityloft voor 5 personen, met een wel heel gaaf stapelbed voor de kids. Na onderzoek zag ik dat de eigenaars van ‘In het huis van’ nog veel meer mooie huisjes hebben in en om Deventer, allemaal met smaak ingericht en op mooie locaties. Deze ga ik zeker onthouden!

Meer info: hotelinhethuisvandeventer.nl

Hotel Finch

Uiteraard kan deze niet ontbreken. Hier fiets ik dagelijks langs.

Prachtig pand, geweldige plek midden in het centrum en een heerlijke bar/lunchrestaurant.

De hotelkamers zijn een droom. Standaard vind je in de kamer een yoga matje en Nespresso apparaat, maar wat mij echt over de streep trekt is de platenspeler met selectie aan platen! Ik zie mezelf al lekker op het grote bed liggen na een douche onder de power shower, terwijl mijn geliefde een plaatje opzet… Nog een mega pluspunt: je kunt op elk moment van de dag ontbijt bestellen. Een hotel naar mijn hart.

Meer info: hotelfinch.nl

Hotel Finch
Hotel Finch

Hotel Gaia

Hotel Gaia
Hotel Gaia

Echt werkelijk alles is mooi en bijzonder aan dit hotel. De plek (Landgoed Nieuw Rande), het restaurant en de kamers. De stijl van de kamers is moeilijk te omschrijven, het is eens even iets heel anders dan een standaard hotel. Kleurrijk, buitenlands, gezellig, decoratief, romantisch. Het zijn allemaal woorden die in me opkomen, maar nog steeds niet zeggen hoe Gaia écht is.

Hotelkamers
De kamers zijn groot en allemaal in een ander (landen) thema gestyled. Ik droom weg bij kamers Lapland, Duivenvoorde, Hartekamp en Marrakech. Je hoeft niet naar het buitenland! Hier waan je je in een andere wereld. Het uitzicht is aan alle kanten fantastisch, met het landgoed, de bossen, weilanden en paarden.

Hotel Gaia - terras
Hotel Gaia - terras

Restaurant
In het restaurant zijn fijne plekjes met banken bij de open haard. De menukaart is volledig vegetarisch maar zo smaakvol en divers. Je zou alles willen bestellen. Ook heerlijk: Met een kleedje op het gras bij het water zitten met een tas vol heerlijks…. need I say more?

Meer info: hotelgaia.nl

Hotel Gaia is mijn nummer 1 in dit lijstje!

BNB1900

BNB1900
BNB1900

Een prachtige B&B midden in het centrum van Deventer. Modern en fris ingericht met lichte ruimtes, een sprankje design en kunst en een heerlijke badkamer! Gewoon mooi, modern en goed!

Meer info: BNB1900 is vinden via Airbnb

De Steltenberg Terwolde

De Steltenberg
De Steltenberg

Heel dichtbij Deventer, maar toch in de natuur. Daar ligt dit vakantiehuis voor 5 personen. Aan de overkant van de Ijssel, net in het dorp Terwolde. Vanaf de overkant kun je met de pont naar het centrum en binnen 10 minuten ben je in de stad!

De Steltenberg is een prachtige oude boerderij die totaal gerenoveerd is. Het interieur is industrieel/landelijk en de ruimtes hebben beneden allemaal vloerverwarming. Je kunt er in de woonkeuken heerlijk zitten en ook is er een lekker groot terras. In de tuin is een speelhuisje voor de kids. Een topplek als je graag in de natuur, maar ook dichtbij de stad wil verblijven!

Meer info: de-steltenberg.nl

Liefs,

Milou @deventerlocals

De Steltenberg
De Steltenberg

Geschreven door Milou

Hi! Ik ben Milou van @deventerlocals op Instagram. Regelmatig zal ik jullie meenemen door Deventer aan de hand van de leukste tips. Samen met mijn vriend Rutger en onze drie dochters zijn wij onlangs in Deventer komen wonen vanuit Zandvoort aan Zee. Wat er op mijn pad komt tijdens mijn kennismaking met Deventer ga ik hier met jullie delen.