Door bewoners

Op zoek naar dé vintage rok!

  • Geschreven door Milou Daniëls
  • Leestijd Leestijd 4 minuten
  • Home 2212 x bekeken

Ik ben fan van vintage en vind niets leuker dan voor een kleine prijs een mooi kledingstuk te vinden. Het geeft me het gevoel iets bijzonders te hebben bemachtigd en zorgt voor minder schuldgevoel, want: beter voor het milieu en de portemonnee. Bovendien zijn het vaak unieke exemplaren, dus loop je er lekker origineel bij ;-)

Vintage in de stad Ik woonde kortgeleden nog in de Randstad. Daar vind je erg veel vintage, maar het is vaak zo ontzettend duur dat de blijdschap van het kopen nogal wordt ingedamd. Dus vermeed ik de vintage winkels steeds vaker. Ik ben benieuwd hoe het in Deventer is gesteld met het tweedehands en vintage aanbod. Dus hup, op vrijdagmiddag de stad in, op zoek naar een mooie middellange vintage rok voor in de lente.

Reshare Store Ik startte bij het Leger des Heils, nee, we moeten het de Reshare Store noemen. Een initiatief van het Leger des Heils. Een grote, moderne en mooie winkel met een enorm aanbod aan kleding. Alles netjes gesorteerd per soort kledingstuk. En wat me opviel: geen gekke ‘tweedehands’ geur, die je vaak ruikt in tweedehands shops.

Reshare Store
Reshare Store

Achter in de winkel vind je de sectie ‘vintage’. Met een heel rek vol rokken, yes! Ik kon er meteen vier vinden die me aanspraken als het gaat om prints. Leuk, maar dat zegt nog niets over de pasvorm. Want dat is het ding met vintage - de maten die ze vroeger hadden zijn niet de maten van nu! Dat betekent bij mij vaak dat ik het niet over mijn heupen krijg, de mouwen te kort zijn of de taille te smal. Waren de vrouwen vroeger dan nooit 1,80m? Lijkt me wel, maar die moeten dan wel met hoog water broeken en korte mouwen te maken hebben gehad. Bij rokken is het gelukkig allemaal iets gemakkelijker want als die in de taille goed zitten, kan er verder niet veel meer fout gaan.

Ik vond hier enkele mooie vintage rokken, met een lekker zomers printje. Ik was blij verrast!

Op naar mijn volgende adres.

Flotte Conceptstore

Flotte Conceptstore
Flotte Conceptstore

Deze winkel is van Charlotte en dochter Floor, die in hun winkel een selectie aan prachtige interieur spullen, vintage kleding en lifestyle producten hebben verzameld. Het is ook dé plek om een leuk cadeau te scoren. Ik kom er regelmatig voor een cadeautje of een item voor in mijn interieur, maar ik had nog niet tussen de kleding geneusd. Er is een aantal rekken te vinden met nauwkeurig geselecteerde kledingstukken. Enkele heel kleurrijk, maar over het algemeen mooi klassiek en naturel zonder teveel poespas. Mijn oog viel al snel op een roestkleurige rok. Helaas was die voor een smallere taille bestemd. Tot ik een prachtig bloesje ontdekte in net zo’n warme kleur… die moest mee naar huis! Ik kletste nog even met eigenaresse Floor en was helemaal blij met mijn nieuwe aankoop!

Door naar de oudste vintage winkel van Deventer: Clochard

Voordat ik hier kon gaan rondkijken raakte ik aan de praat met de eigenaresse van deze prachtige winkel. Ze vertelde me dat Clochard al 24 jaar bestaat en de oudste vintage winkel van Deventer is! Het is een warme, gezellige winkel, met op de begane grond dameskleding en op de eerste verdieping heren. Dat zie je niet vaak in vintage shops: dat er een even grote afdeling is voor de heren als voor de dames. Bovendien merk je bijna niet dat het vintage is. Het is zo mooi gepresenteerd allemaal! Naast kleding is een grote selectie aan prachtige galajurken te vinden, dus mocht je een feestje hebben dan kun je hier ook terecht. Dan weet ik zeker dat je door ‘mevrouw Clochard’ met veel liefde en aandacht wordt geholpen.

Clochard
Clochard

De buit

Mijn zoektocht leverde twee vintage rokken en een bloesje op. Niet slecht toch? Het leukste aan deze shopmiddag vond ik toch wel de gesprekken die ik had. Met leuke winkeleigenaren, die stuk voor stuk open en gezellig waren en de tijd namen. Dit maakte mijn zoektocht leuk en geslaagd!

Vintage Route Deventer

En dan heb ik nog maar een topje van de ijsberg gezien. Er is me verteld dat er een Vintage Route Deventer bestaat, die je langs meer dan 20 vintage winkels in de stad leidt! Een brochure met deze winkels, is verkrijgbaar bij de winkels zelf en bij de VVV Deventer.

Groetjes,

Milou @deventerlocals

Geschreven door Milou

Hi! Ik ben Milou van @deventerlocals op Instagram. Regelmatig zal ik jullie meenemen door Deventer aan de hand van de leukste tips. Samen met mijn vriend Rutger en onze drie dochters zijn wij onlangs in Deventer komen wonen vanuit Zandvoort aan Zee. Wat er op mijn pad komt tijdens mijn kennismaking met Deventer ga ik hier met jullie delen.