Wake Up Wall voor Canon van Nederland in Deventer

Van vrijdag 6 november tot en met maandag 9 november 2020 heeft kunstenaar Hedy Tjin op het braakliggende terrein op de hoek van de Mr. De Boerlaan en Industrieweg een nieuwe kleurrijke mural gemaakt. Ze heeft gewerkt bij deze muurschildering met het thema "De Hanze" een van de vensters uit de Canon van Nederland.

Aanleiding voor het project is om jongeren bekend te maken met de geschiedenis uit Canon van Nederland die een bron van herkenbare levenslessen vormt. Mede door deze levenslessen via empowerments-statements persoonlijk relevant te maken voor hun huidige leven en toekomst. Een leuze waarmee jongeren zichzelf kunnen identificeren en die ze doen inzien dat zij zelf de regie hebben over hun toekomst. De lessen uit het verleden worden wake up calls voor het heden.

Naast Deventer is er in opdracht van het Nederlands Openluchtmuseum in Amsterdam, Groningen en Nijmegen een mural gemaakt, op basis van een venster uit de Canon van Nederland. Het kunstwerk in Deventer zal in ieder geval zolang de muur blijft staan en het braakliggende terrein onbebouwd blijft te bewonderen zijn.

Route met muurschilderingen in Deventer
Bekijk hier de Street-Art-Street Mural route in Deventer, met meerdere muurschilderingen verspreid door de stad.