Door bewoners

Vergaderlocaties waar je energie van krijgt

 • Geschreven door Claire Evers
 • Leestijd Leestijd 4 minuten
 • Home 2711 x bekeken

Je kent het wel. Het loopje van je bureau naar de receptie om je klant of partner op te halen. Een pitstop bij de koffieautomaat ‘Melk of suiker erin?’ en dan door naar de bekende vergaderruimte. Die ruimte waar de stoelen keurig recht staan opgelijnd, een doos met theezakjes in het midden van de tafel je verwelkomt en de flipover op een driepoot in de hoek de wacht houdt. Het is de ruimte waar je keer op keer mooie zaken hebt gedaan, maar nu geen inspiratie vindt. Conclusie: Je vergaderruimte sluit niet aan bij wat je nodig hebt voor je nieuwe project. Het project waar je nét even iets extra’s zoekt, waarin je je creativiteit wil laten spreken. Herkenbaar? Dan ben jij op zoek naar een vergaderlocatie waar je energie van krijgt! Ik zet drie favorieten voor jullie op een rij:

 1. Business innovatiecentrum de Gasfabriek

  In de Gasfabriek ontmoeten ondernemers, studenten en startups elkaar dagelijks. Als je het terrein oprijdt springt de oude stadsgasfabriek meteen in het oog. Volledig gerestaureerd, waarbij nieuwe materialen met authentieke elementen zijn samengebracht. Het is direct een plek waar je een dag wil zijn. De vergaderzalen zijn verdeeld over twee gebouwen, waarin de ruimtes in het Apparatengebouw een absolute aanrader zijn. Hier ademt het industrieel verleden en valt het licht naar binnen door de grote ramen. In de innovatiekamer hangen inspirerende posters en uitwerkingen van startups die gevestigd zijn op het terrein.

Lift mee op hun innovatieve vibe en trek je eigen project naar een nieuw level!

En als je na een ochtend doorstomen ineens je maag voelt rammelen, dan is er De Kantine. Hier staan Steven van ‘t Oost en zijn team staan elke dag klaar voor lunch en catering van events. Schuif aan tussen andere ondernemers tijdens de lunch of laat je ontbijtsessie of borrel cateren op maat. Met een seizoensgebonden kaart zal het je niet tegenvallen.

De Gasfabriek
De Gasfabriek

 1. Locatie PUNT

  Locatie PUNT is een ontmoetingsplek aan de haven waar zakelijk en privé door elkaar heenlopen. Een industriële setting die je misschien nét even dat andere perspectief biedt op zaken. Op de kopgevel van de loods prijkt een waanzinnige muurschildering van I AM EELCO die meteen op je inwerkt. Binnen zijn de vergaderruimtes clean en is de houten inrichting met veel groene accenten heerlijk om in te werken. Elk half jaar steekt Countryfield het interieur overigens in een nieuw jasje. Een jaarlijkse vergadering op deze plek is dus nooit hetzelfde!

Wie tijdens een zakelijke meeting ook de lokale horeca wil proeven kiest voor PUNT.

Voor de catering werken ze nauw samen met Deventer ondernemers No11 Inspired by Jackies, Broodbode Deventer, Warmoes en Davo bieren.

Locatie PUNT
Locatie PUNT

 1. Hotel in het huis van Deventer

  Midden in het centrum van Deventer zit aan het Grote Kerkhof Hotel in het huis van Deventer. Dit is niet klassiek vergaderen in een hotel, maar op een unieke plek in een sfeervolle setting. In het souterrain kun je de voeten van toeristen en bewoners voorbij zien wandelen, maar vergader jij in alle rust én met voldoende daglicht. Een serene ruimte in een historische kelder, klinkt goed toch?

Meer kleur vind je in hun twee woonkeukens, waar kunstenaars de wanden hebben gedecoreerd in stijl. De Republika Daventria ademt de sfeer van de jaren ’80, Deventer als rebelse stad. Woonkeuken d’Iessel is met een knipoog naar de IJssel ingericht in blauwtinten en kijkt uit op de fameuze Lebuïnuskerk. Beide ruimtes beschikken over een eigen keuken en koffie en thee pak je lekker zelf. Ongestoord vergaderen dus! Toch liever catering? Ook dat is mogelijk. Beneden start je in restaurant Betti met een lokaal ontbijt en geniet je van een gezonde lunch of (iets minder gezonde, maar bijzonder lekkere) borrelplank.

En wil je morgen verder vergaderen? Dan kun je blijven overnachten in één van de City Lofts.

Evenals de woonkeukens zijn dit bijzondere ruimtes, ieder met een eigen verhaal. Duik in een vierpersoons(!) bed, slaap tussen de boeken of onthaast in je eigen ‘cloud’. Kamers vol kunst en architectuur. Dat is gewoon wakker worden vol inspiratie en hernieuwde energie. Kom maar op met die vergadering!

Hotel In het huis van Deventer
Hotel In het huis van Deventer

Kijk voor nog meer inspiratie op de website van het Deventer Vergader- en Congresbureau

Geschreven door Claire

Hoi, ik ben Claire. In 2016 ben ik samen met mijn vriend naar Deventer verhuisd, omdat ik hier een toffe baan vond. Niet alleen het wonen is hier fijn, ook het ondernemersklimaat verrast mij wekelijks. Als Brandmanager/Marketeer Talent & Bedrijven combineer ik dagelijks merkactivatie en brandmanagement voor het Merk Deventer met (strategische) marketingprojecten gericht op de doelgroepen talent en bedrijven. Als citymarketeer vermarkt ik de plek Deventer.