Dickens Festijn

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft ieder jaar in december in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven.

Van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden; ze trekken allemaal voorbij tijdens het Dickens Festijn op zaterdag 11 en zondag 12 december 2021.

Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur, boefjes stelen en de geuren van hete punch en gepofte kastanjes komen tegemoet.

Het Dickens Festijn is een cultureel evenement gebaseerd op de verhalen en het omvangrijke literaire oeuvre van Charles Dickens. Het festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de ingang.

Naast het festijn vinden er rondom het Dickens Festijn tal van kerstactiviteiten plaats in de Deventer binnenstad.
Jaarlijks is er een sfeervolle kerstmarkt in de Lebuinuskerk met meer dan 70 kramen. Op de Brink is op zaterdag de wekelijkse warenmarkt en op zondag is er een markt in kerstsfeer. Op zondag is het bovendien koopzondag en vinden er onder de noemer ‘Deventer Kerststad’ gratis toegankelijke concerten in kerken plaats in het centrum, met deelname van koren en muziekverenigingen uit Deventer en omgeving.

Tip!

Charles Dickens Kabinet
Charles Dickens Kabinet

Het Dickens Festijn is alleen in december in Deventer, maar wist je dat Dickens het gehele jaar in Deventer te vinden is? Bezoek het Charles Dickens Kabinet op Walstraat nr. 20 en maak kennis met het leven en werk van Charles Dickens in een permanente expositie aan de hand van de collectie van Emmy Strik.
Het Charles Dickens kabinet is iedere zaterdag geopend van 12:00-16:00 uur. Meer info vind je hier.

Voor groepen is het mogelijk om het gehele jaar door een rondleiding te boeken in het Charles Dickens Kabinet en Kostuumatelier
Meer info vind je hier.