Charles Dickens Kabinet

Permanente Dickens expositie in de Walstraat

In de voormalige Vrouwengevangenis in de Walstraat kun je kennismaken met het leven en het werk van Charles Dickens via een permanente Dickens expositie. Charles Dickens wordt gezien als de bekendste en invloedrijkste Engelse schrijver uit de 19e eeuw.

De tentoonstelling bestaat uit een groot aantal pronkstukken van de indrukwekkende Dickens-collectie van Emmy Strik, initiatiefneemster van het Dickens Festijn. Er zijn talrijke boeken, eerste drukken, prenten en beeldjes van Dickens karakters te zien en een tafel gedekt met Dickens servies.

Charles Dickens Kabinet tentoonstelling

Charles Dickens is zelf ook aanwezig. Althans, een borstbeeld van de schrijver, die ze speciaal hebben laten maken voor de 200e geboortedag van Charles Dickens in 2012. Een aantal van de boeken had Emmy al in haar bezit toen ze het Dickens Festijn in 1991 begon, de rest van de collectie heeft ze in de loop der jaren opgebouwd.

Op de eerste verdieping zijn een aantal kostuums te bewonderen, waaronder de jurk van Queen Victoria. Tevens laten wij u zien waar de kleding voor het Dickens Festijn wordt opgeslagen (niet te bezichtigen tijdens het Dickens Festijn).

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag gesloten
zaterdag 12:00 - 16:00
zondag gesloten

*Op andere dagen en tijdstippen is het Dickens Kabinet ook op reservering te bezichtigen (m.u.v. december):

Contactinformatie

Charles Dickens Kabinet
Walstraat 20
7411 GM Deventer

Voorzieningen

Type

  • Beeldende kunst
  • Klassiek

Toegankelijkheid

  • Er is een trap aanwezig
  • Handmatige entreedeur