Middeleeuws Festijn Deventer

TERUG NAAR DE MIDDELEEUWEN IN DEVENTER

22 apr 2023

Op zaterdag 22 april staat het Worpplantsoen, het oudste stadspark van Nederland, geheel in teken van de middeleeuwen. Tijdens het Middeleeuws Festijn Deventer geniet je van muziek, theater en workshops voor jong en oud.

Hoe was het om in de middeleeuwen te leven? Op het Middeleeuws Festijn Deventer wordt die vraag ruim beantwoord. Het hele gezin is welkom voor een speelse kennismaking met de tijd van de Hanze. Bezoek het middeleeuws kampement en ontdek hoe men in de middeleeuwen leefde of wat er dagelijks culinair op het bord lag. Speel middeleeuwse spellen, beleef spannende gevechten tussen ridders en aanschouw een echt boogschutterstoernooi.

Voor het Middeleeuws Festijn meert er bovendien een heus Vikingsschip aan in Deventer. Neem vooral een kijkje aan boord!

Echte ridders in harnassen, boogschutters, Vikingen, zwaardgevechten, boogschieten en een heus Vikingschip dat aanmeert. Het zijn zomaar enkele onderdelen van een bomvol programma op het worpplantsoen in Deventer. Het Middeleeuws Festijn beleeft op zaterdag 22 april aanstaande zijn primeur in het kader van het Hanzejaar in Deventer.

Het worpplantsoen huisvest aankomende zaterdag meer dan 220 re-enactors die bezoekers een indruk geven van de tijd van de Hanze. Op het eenmalige festival voor het hele gezin ontdek je hoe het was om in de middeleeuwen te leven. Zo sta je tijdens het festijn oog en oog met boogschutters, handelaren, Vikingen en ambachtslieden. Op het veld is volop vertier.

De hele dag is er middeleeuwse muziek en van tijd tot tijd treedt Alderhandt op. Hij vermaakt, werkend vanuit zijn kleine kampement, jong en oud met grappen en grollen tijdens het jongleren en andere circuskunsten. Tussendoor wordt het veld gebruikt voor demonstraties. Zelfs een heus Vikingschip meert in Deventer aan.

Vikingschip
Het Vikingschip ligt vanaf donderdag 20 april aanstaande aan de kade, naast het IJsselhotel. Het schip kan tijdens het festijn op zaterdag de hele dag worden bezocht. Je mag een kijkje nemen aan boord en de bemanning vertelt je graag over de bouw van het schip en het leven aan boord. Ook is deze dag een kleine tentoonstelling te bezoeken over de bouw en geschiedenis van het schip. Op vrijdag 21 april, de dag voordat het festijn losbarst, worden roeiclinics gegeven en kan je zelf leren roeien op het schip op de IJssel.

Saxion Archeologie experience
Tijdens het festijn vertellen Saxion-studenten van de opleiding Archeologie je alles over opgravingen die zij in en rond Deventer hebben gedaan. Met opgegraven materialen en een metaaldetector bieden ze je de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om archeoloog te zijn. Ook de sociëteit der Bergenvaarders is aanwezig op het festijn. Zij vertellen alles over de geschiedenis van Deventer en het Bergenvaardersgilde.

Gratis toegang
Het Middeleeuws Festijn Deventer is gratis toegankelijk. Het terrein is zaterdagochtend geopend vanaf 10:00 uur. Het festival eindigt ‘s middags om 17:00 uur. Alle informatie over het Middeleeuws Festijn en het Hanzejaar in Deventer is te vinden op hanzejaardeventer.nl.

Datum en tijdstip: zaterdag 22 april van 10.00-17.00 uur.
Locatie: Worpplantsoen Deventer.
Entree: gratis.

www.hanzejaardeventer.nl/middeleeuwsfestijn

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Worpplantsoen
Worp 2
7419 AD Deventer