Middeleeuws Festijn Deventer

Echte ridders in harnassen, boogschutters, Vikingen, zwaardgevechten, boogschieten en een heus Vikingschip dat aanmeert. Het zijn zomaar enkele onderdelen van een bomvol programma op het worpplantsoen in Deventer. Het Middeleeuws Festijn beleeft op zaterdag 22 april aanstaande zijn primeur in het kader van het Hanzejaar in Deventer.

Het worpplantsoen huisvest meer dan 220 re-enactors die bezoekers een indruk geven van de tijd van de Hanze. Op het eenmalige festival voor het hele gezin ontdek je hoe het was om in de middeleeuwen te leven. Zo sta je tijdens het festijn oog en oog met boogschutters, handelaren, Vikingen en ambachtslieden. Op het veld is volop vertier.

De hele dag is er middeleeuwse muziek en van tijd tot tijd treedt Alderhandt op. Hij vermaakt, werkend vanuit zijn kleine kampement, jong en oud met grappen en grollen tijdens het jongleren en andere circuskunsten. Tussendoor wordt het veld gebruikt voor demonstraties. Zelfs een heus Vikingschip meert in Deventer aan.

Vikingschip

Het Vikingschip ligt vanaf donderdag 20 april aanstaande aan de kade, naast het IJsselhotel. Het schip kan tijdens het festijn op zaterdag de hele dag worden bezocht. Je mag een kijkje nemen aan boord en de bemanning vertelt je graag over de bouw van het schip en het leven aan boord. Ook is deze dag een kleine tentoonstelling te bezoeken over de bouw en geschiedenis van het schip. Op vrijdag 21 april, de dag voordat het festijn losbarst, worden roeiclinics gegeven en kan je zelf leren roeien op het schip op de IJssel.

Saxion Archeologie experience Tijdens het festijn vertellen Saxion-studenten van de opleiding Archeologie je alles over opgravingen die zij in en rond Deventer hebben gedaan. Met opgegraven materialen en een metaaldetector bieden ze je de mogelijkheid om zelf te ervaren hoe het is om archeoloog te zijn. Ook de sociƫteit der Bergenvaarders is aanwezig op het festijn. Zij vertellen alles over de geschiedenis van Deventer en het Bergenvaardersgilde.

Middeleeuws Festijn Deventer
Datum: zaterdag 22 april
Locatie: Worpplantsoen Deventer
Website voor meer informatie: www.deventerverhaal.nl/middeleeuws-festijn-deventer