Gooikerspark

Een prachtig park in een Vinexwijk

Het Gooikerspark is het landschapspark van De Vijfhoek, een Vinexwijk buiten het centrum van Deventer. Dit park is tot stand gekomen met aandacht voor het historisch-agrarisch karakter (de enk en de vijfsprong van wegen).

De Ulebelt is misschien wel de grootste gebruiker van het park, naast alle inwoners en bezoekers van deze wijk. Het is een park waar natuurbeleving centraal staat. Om dit te verwezenlijken zijn er recreatieve voorzieningen introduceert, zoals bankjes, spel en kunst. Naast deze voorzieningen is ook de ruimte voor landschappelijke kwaliteiten een belangrijk aandachtspunt geweest bij het ontwerp.

Het park kent drie verschillende onderdelen, elk met een eigen karakter: Rietvelden, Haagkampen en De Ulebelt. Loop van een kruidentuin naar een bijenkorf en van de vijfsprong naar het educatieve centrum De Ulebelt. Of neem een kijkje in de vlindertuin, het insectenhotel, een heemtuin. Laat je kinderen spelen bij verschillende natuurlijke speelplekken. Doe idee├źn op bij de Koepelkas of Permacultuurtuin en strijk neer in de Picknickweide voor een eigen georganiseerde picknick. Dat is nog eens genieten!

Contactinformatie

Gooikerspark
Nulendsweg
Deventer

Voorzieningen

Type

  • Natuur
  • Natuurhistorie

Toegankelijkheid

  • Rolstoeltoegankelijk