Winkelen in de feestmaand

Maak je bezoek aan de Deventer binnenstad zo veilig mogelijk! Wacht niet tot de laatste week voor de Kerst, maar kom nu aan je inkopen doen. Kijk in de tabel welke tijden het minst druk zijn. Geniet van de sfeer van de prachtige verlichting en de gastvrijheid van de winkeliers op een veilige manier.

De leukste cadeautjes voor de decembermaand

December: de maand van gezelligheid, lekker eten én cadeautjes. Maar waar scoor je nou leuke, originele cadeautjes? In Deventer vind je de leukste winkels waar je áltijd goed zit.

Let op: Wegens de coronamaatregelen kiezen de ondernemers om soms eerder open te gaan. Neem gerust contact op met de lokale ondernemers om de openingstijden na te vragen!

1. De Rose Winkel
Al sinds 1983 vind je unieke curiosa en brocante bij De Rose Winkel in de smalste winkelstraat van Deventer: De Spijkerboorsteeg. Zeer uitzonderlijk zijn de opgezette vlinders in stolpen en sieradendoosjes met vlinders.
Spijkerboorsteeg 5, www.derosewinkel.nl

2. Die Kostall
Drie ondernemers, Rustique Garden, Butik Bagus en SosoCoco Store, laten je in een historische stadsboerderij in de Walstraat graag kennismaken met bijzondere woon- en lifestyle hebbedingen met een bohemian accent.
Walstraat 60, www.facebook.com/diekostall/

3. De Hipshop
Voor Dutch-Design en hippe hebbedingen ga je naar De Hipshop. Hier doe je altijd frisse ideeën op voor een mooi cadeau. Denk bijvoorbeeld aan de iconische, kleurrijke en minimalistische kerststal ontworpen door Floris Hovers.
Brink 21, ingang winkel: Roggestraat, www.facebook.com/dehipshopdeventer/

Hipshop
Hipshop

4. De Hoge Ramen
Vier historische panden, verbonden met een spannende kruip-door - sluip-door constructie, boordevol verrassende woonaccessoires, kadoartikelen, speelgoed en kleding. Van kitch tot design.
Grote Overstraat 46-48-50, www.hoge-ramen.nl

5. Rubia Pattiserie
RUBIA patisserie heeft de meest bijzondere en lekkerste chocolade cadeaus voor de feestdagen! Van adventkalenders en chocoladeletters tot exclusieve chocolade kerstbomen en luxe doosjes bonbons. Voor alle wensen en voor elk budget keuze. En vergeet de kerstontbijtjes en -desserts niet, heerlijk!
Vleeshouwerstraat 2, www.rubiapatisserie.nl

6. Gewoon griet een verhaal voor thuis
Mooie producten met een verhaal en tussen het shoppen door genieten van een kopje koffie met een stukje heerlijke taart. Met je aankoop steun je ‘Grietsoogappeltjes’, een stichting die zich inzet voor een veilige toekomst voor kinderen in Afrika.
Engestraat 15, www.facebook.com/GewoonGriet/

De wereldwinkel
De wereldwinkel

7. Wereldwinkel
Wereldwinkel Deventer is 50 jaar jong, nog springlevend en meegaand met de tijd. Het assortiment biedt voor elk wat wils en wat past er nou beter bij de kerstgedachte dan dat een cadeau in de feestmaand fairtrade is?
Nieuwstraat 56, www.wereldwinkeldeventer.nl

8. Blikfang
Bij Blikfang koop je eigenzinnige producten die net even anders zijn dan de andere winkels in Deventer. Hier vind je 100% Scandinavisch design, van bekende merken en van opkomend talent.
Nieuwstraat 51, www.blikfang.nl

Tip: Doe dit jaar eens kunst cadeau!

Zoek jij een echt origineel cadeau voor jouw partner, familielid, vriend of vriendin, denk dan ook eens aan een mooi passend kunstzinnig cadeau. Exclusief, bijzonder en zeker niet altijd onbetaalbaar!

1. CaroArtGallery
Kunstkado's te koop voor een zacht prijsje. Laat je verrassen door de prachtig aangeklede en sfeervolle etalage van de galerie, geheel in kunstige kerststijl. Binnen staat de koffie klaar!
Golstraat 7, www.caroartgallery.com

Galerie DNA
Galerie DNA

2. Galerie DNA
Galerie met hedendaagse kunst. In december is de tentoonstelling met huiselijke schilderijen van Carla Nederbragt fijn om naar te kijken. De galerie leent zich bovendien uitstekend om een mooi kunstcadeau uit te zoeken. Loop eens binnen!
Golstraat 9, www.galeriedna.nl

3. Charles Niël
Bewonder de stillevens en portretten op de grens van schilderkunst en fotografie van Charles Niël in zijn kleinschalige galerie, Van stilleven naar stille nacht...
Kleine Overstraat 28, www.charlesniel.nl

Jurk en Kunst van Kaatje
Jurk en Kunst van Kaatje

4. Jurk en Kunst van Kaatje
Kunstenaar, colorist en schrijver Caroline Houthuyse ontvangt je graag in haar vrolijke galerie met uiteenlopende kunst, kunstcadeaus en vintage kleding.
Kleine overstraat 38, www.jurkenkunstvankaatje.nl

5. Brievenbuskunst
Bij Brievenbuskunst vind je betaalbare kunst van veelal lokale Deventer Kunstenaars, in het formaat dat het nog door de brievenbus past. Tekenkunst, fotografie, keramiek, schilderkunst en meer. Wie geef jij graag een uniek kunstwerk(je) kado?
Grote Kerkhof 30, www.brievenbuskunst.nl

Kidstip: Studio Pretletter

Kinderboekwinkel & Verhalenmaakplaats. Zoek een mooi prenten- of (voor)leesboek en nestel je tussen de kussens om fijn ongestoord te lezen. Of ga fijn aan de slag in de verhalenmaakplaats! Deze winter ook (pret)letter pepernoten om zelf te scheppen, chocoladepretletters van Sjokolaa, vele sinterklaas- en kerst (prenten)boeken, grote XL varianten van populaire zoekboeken en vanaf begin december het nieuwste prentenboek van Deventer illustrator Tirza Beekhuis.
Smedenstraat 21, www.studiopretletter.nl

Studio Pretletter
Studio Pretletter

Met een boek op de bank

Wil je het december feestgeruis even langs je heen laten gaan en kruip je liever met een boek op de bank? Deventer Boekenstad biedt voldoende plekken waar je terecht kunt voor een fijn boek!

1. Boekhandel Praamstra Met 50.000 boeken onder één dak is Praamstra de boekentempel van Deventer. Ook een bijzondere plek voor exposities, boekpresentaties en lezingen.
Lange Bisschopstraat 1, www.boekhandelpraamstra.nl

2. Boekhandel Broekhuis
Een vertrouwd adres voor de boekenliefhebber. Naast boeken is er een grootse collectie puzzels en spellen te vinden. De kinderboekenafdeling is een absolute must om te bezoeken!
Lange Bisschopstraat 7, www.boekhandelbroekhuis.nl

3. Das Gute Ist Immer Da!
Sfeervol, nostalgisch antiquariaat met een ruime collectie antiquarische en 2e-handsboeken: literatuur, biografieën, poëzie, geschiedenis en historische topografische schoolwandkaarten.
Kleine Overstraat 33, www.deventerantiquariaten.nl

4. De Kameleon
Antiquariaat ‘De Kameleon’ beschikt naast een algemeen aanbod boeken en prenten ook over een zeer uitgebreide collectie jeugdboeken en antiquarische oude boeken.
Kleine Overstraat 81, www.kameleonboek.nl

Praamstra
Praamstra

Geef Deventer eens cadeau!

VVV winkel
VVV winkel

Ben of ken jij een grote fan van Deventer? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk om een echt Deventer cadeau te geven voor de aankomende feestdagen of gewoon als cadeautje tussendoor. De VVV Deventer heeft een gloednieuwe trendy Deventer productlijn ontwikkeld. Een echte eyecatcher op je bureau of een handige gadget tijdens het sporten is de nieuwe Deventer Waterfles! Is de fles leeg? Dan kun je deze gemakkelijk vullen bij één van de openbare watertappunten in de stad. De fles neem je gemakkelijk mee in een mooie Deventer tas. En om het helemaal af te maken kun je er ook nog Deventer sokken bij aantrekken. Van Deventer Koek tot afbeelding van Deventer aan de wand; je vindt het bij de VVV Deventer.
VVV Deventer, Brink 89 of via www.deventerwebwinkel.nl