Boekhandel Praamstra

50.000 boeken onder één dak

Bij Praamstra vind je boeken met thema's als geschiedenis en kunst, regionale uitgaven, poëzie en literatuur, kinderboeken, psychologie en filosofie, sport en management .

Deventer is Boekenstad bij uitstek. Al vele eeuwen worden hier boeken gemaakt, bewaard en verkocht. Dat was al zo in de 15e eeuw en dat is nu nog steeds zo.

Het jaar waarin de stad Deventer 1250 jaar bestaat viel samen met een jubileum van Boekhandel Praamstra. In juni 1893, 125 jaar geleden, startte Pieter de Lange een boekhandel in de Lange Bisschopstraat. Boekhandel Praamstra is inmiddels uitgegroeid tot een waar boekenpaleis, waar met name de hoge wanden en hoge houten boekenkasten – met rail voor een boekenladder – en natuurlijk het uitgebreide assortiment, zowel nieuw als antiquarisch, zeer opvallend zijn.

Sinds 1893 is Boekhandel Praamstra gevestigd in het centrum van de stad, in 2015 uitgebreid en verrijkt met antiquariaat 'En passant', dat aan het assortiment nieuwe boeken van Praamstra een ruim aanbod toevoegt van 2e hands en antiquarische boeken, met name literatuur.

Sterktes van Praamstra zijn als vanouds geschiedenis en kunst, regionale uitgaven, poëzie en literatuur, kinderboeken, psychologie en filosofie, sport en management. In deze combinatie (50.000 boeken onder één dak) mag Praamstra/En passant met nog meer recht het Boekenpaleis in Deventer Boekenstad heten. CD’s met klassieke muziek completeren het aanbod.

Exposities van beeldende kunst, boekpresentaties, lezingen en concerten maken de winkel tot de culturele huiskamer van de stad.

Contactinformatie

Boekhandel Praamstra
Lange Bisschopstraat 1
7411 KG Deventer

Voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Drempelvrij
  • Er is een trap aanwezig
  • Lift
  • Rolstoeltoegankelijk