Tweede Hanze-orgelconcert in Lebuinuskerk Deventer

Zaterdag 5 augustus vindt het tweede orgelconcert in de Hanze-serie van de Lebuinuskerk plaats. Dit keer gaat de Hanzereis naar Novgorod in Rusland. De Stichting Lebuinusconcerten heeft een concertreeks rondom de herdenking van 800 jaar Hanzeverbond opgesteld.

In de zomerconcerten wordt vanuit Deventer de vier windrichtingen van het Hanzeverbond verkend. Het eerste concert ging naar de Hanzestad Bergen. Het concert begint om 16:00 uur en de toegang is gratis.

Susanna Veerman, organist in Den Haag en gestudeerd in Moskou, neemt de bezoekers mee op handelsreis van Deventer naar het Russische Novgorod. In een zeer gevarieerd programma laat Veerman het publiek kennis maken met componisten uit Nederland, Denemarken, Duitsland, Estland, Letland en Rusland.

Boekenmarktconcerten
Op zondag 6 augustus vinden er in de Lebuinuskerk drie korte orgelconcerten plaats tijdens de Boekenmarkt. De organisten Wietse Ouwejan, Wibren Jonkers en Teus de Mik verzorgen dan ieder een concert van een half uur om respectievelijk 14 uur, 15 uur en 16 uur. Ook hier is de toegang gratis.