Van boer tot bier: Buitenpost en DAVO brouwen met eigen gerst

Het Buitenpost bier, dat exclusief verkrijgbaar is in het DAVO proeflokaal op landgoed Buitenpost in Twello, krijgt een bijzondere lokale touch. Vanaf nu stroomt het bier rechtstreeks uit de tap met gebruik van eigen verbouwde gerst, afkomstig van het land van recreatiegebied Buitenpost. Daarnaast is het bier uitsluitend gemaakt met lokale ingrediënten.

Vorig jaar, tijdens een vruchtbare samenwerking met boer Klein Velderman, is de allereerste gerstoogst op het landgoed Buitenpost binnengehaald. Met zorg en toewijding is de gerst vervolgens vermout door Vloermouterij Masterveld. De verkregen mout is op zijn beurt gebruikt om het heerlijke Buitenpost bier te brouwen bij de brouwerij van DAVO in Deventer.

Bekijk het proces van boer tot bier
Benieuwd hoe het proces eruitziet? https://www.youtube.com/watch?v=K-Fcamkslbk

Lokale hop
Buitenpost en DAVO zijn niet alleen trots op hun eigen verbouwde gerst, maar ook op het lokale karakter van het witbier. De hop die gebruikt wordt in het Buitenpost bier komt namelijk van Hop Voor Bier, een lokale hopboerderij gevestigd in Empe, een dorpje slechts 12 kilometer verwijderd van het landgoed Buitenpost. Dit zorgt niet alleen voor een duurzamer product, maar draagt ook bij aan de unieke smaak van het Buitenpost bier.

Proef het zelf
Proef het zelf en kom langs bij het DAVO proeflokaal, gelegen in een prachtige kas op het landgoed Buitenpost in Twello. Ontdek de unieke smaak van het Buitenpost bier, nu nog specialer.