COGITO, oftewel ‘ik denk’

Ischa den Blanken presenteert laatste werk COGITO als
onderdeel van APORIA.

“Ik denk
Dus ik ben
Niet hier”

COGITO, oftewel ‘ik denk’, is een meditatie over denken. In een verzameling fragmenten geeft Ischa den Blanken een kijkje in de spinsels van zijn geest, waar hij worstelt met het onnoembare en pogingen onderneemt om iets aan te raken van wat zich buiten de taal ophoudt. Omringd door sounddesign van producer Bastian Benjamin daalt COGITO af naar de diepten van het denken, waar licht niet langer doordringt en de koude schaduwen terug beginnen te staren.

COGITO is vanaf nu te luisteren op je podcastkanalen en via www.ischadenblanken.nl/aporia.

Laatste werk uit de bundel APORIA
COGITO is het vijfde en laatste werk van de audio bundel APORIA. APORIA is een multidisciplinair en transmediaal project waarin zeer getalenteerde kunstenaars uit uiteenlopende disciplines zich tot de audiowerken van Ischa verhouden. Zo ontstaan naast de luisterwerken bijvoorbeeld een animatie, dansfilm, graphic novel en live performances rondom de thema’s uit Ischa’s teksten.

Met taal, muziek en sounddesign worden filosofische thema's op persoonlijke wijze onderzocht. Welke rol spelen oneindigheid, natuur, potentie, breekbaarheid, tijd, sterfelijkheid, bewustzijn? Welke rol speelt ons denken, verlangen, twijfelen en niet weten in ons in-de-wereld zijn? Hoe verhouden we ons tot een wereld waarin geen eenduidige antwoorden lijken te zijn? Tussen februari en juni presenteerde Ischa elke maand een nieuw werk van APORIA met eerder VOYAGER, DWAALVREES, KIKKERVIS en MATADOR.

Kijk voor alle werken en meer informatie op https://www.ischadenblanken.nl/aporia en abonneer je op het podcast kanaal van APORIA om alle werken te beluisteren.

Ischa den Blanken
Ischa den Blanken (1991, Deventer) is maker, schrijver, spreker en filosoof. Hij studeerde in 2015 af als docerend theatermaker op ArtEZ Arnhem en behaalde in 2022 de Master continentale filosofie aan de Radboud Universiteit.

Als dichter won Ischa in 2017 de Spoken Award voor Storytelling. Zijn spoken word hoorspel ‘Danny | Jenny’ werd bekroond met de NTR Podcastprijs 2020. Hij gaf acte de présence op verschillende podia, waaronder dat van Poetry International, Oorzaken festival, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Woordwaarde festival en Met Andere Woorden.