De Deventer Boekenmarkt 2022

Op zondag 7 augustus 2022 vindt in de boeken- en Hanzestad Deventer de 32e editie plaats van de Deventer Boekenmarkt.

In totaal zijn meer dan 500 kramen gevuld met vele duizenden boeken en deelname van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland.

De Deventer Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de eerste zondag in augustus en wordt bezocht door duizenden bezoekers. Door het grote aantal kramen is de Deventer Boekenmarkt uitgegroeid tot de grootste van Europa. De markt kenmerkt zich echter niet alleen door kwantiteit, maar ook door kwaliteit. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips, van kunst tot topografie.

Om bezoekers wegwijs te maken in het grote aanbod verschijnt half juli het Deventer Boekenmarktboekje 2022. Hierin is een overzicht te vinden van alle deelnemers, plattegronden en specialisaties. Het handzame boekje is voor € 2,- verkrijgbaar bij o.a. VVV Deventer, Brink 89 (Penninckshuis), de informatiekramen op de Boekenmarkt of t/m 30 juli te bestellen via de webwinkel van VVV Deventer (www.deventer.info).

Het Tuinfeest is DichterBij
Poëziefestival DichterBij is het vervolg op Het Tuinfeest van voormalig theater Bouwkunde. Het Tuinfeest werd in 1998 voor het eerst georganiseerd in combinatie met de Deventer Boekenmarkt. Het poëziefestival had decennialang een enorme culturele impact.

Dit jaar vindt Poëziefestival DichterBij plaats op 25 juni in filmhuis en theater Mimik. Eerder vond het Tuinfeest op de avond voorafgaand aan de Boekenmarkt plaats, dat is vanaf dit jaar dus anders. Kijk voor het programma van het Poëziefestival op www.mimik.nl

Randprogramma en WoordWaarde Festival
Tijdens de Deventer Boekenmarkt is er een omvangrijk randprogramma met muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten. Tevens zijn de winkels geopend vanwege koopzondag.

Met de Deventer Boekenmarkt als inspiratiebron, vindt tevens de tweede editie van het WoordWaarde Festival plaats van 1 t/m 7 augustus 2022. Een festival dat volledig in het teken staat van het boek, taal en literatuur. Of het nu gaat om gesproken, gezongen of geschreven taal: alles komt aan bod. Op locaties verspreid door de hele stad zijn gedurende de week activiteiten variërend van workshops, exposities, lezingen, doe-activiteiten en concerten bij verschillende culturele instellingen in Deventer. Een stadsbrede programmering met divers aanbod en daardoor een festival voor íedereen.

Het programma is half juli bekend en is dan te vinden op www.deventerboekenmarkt.nl

Hoe naar de Deventer Boekenmarkt?
Deventer is goed bereikbaar met de trein en bus. Vanaf het station Deventer is het 10 minuten lopen naar de Boekenmarkt. Info: tel. 0900 9292 of www.ns.nl
Per auto: volg de parkeerroute rondom het centrum, o.a. naar de Centrumgarage (24 uur per dag, 7 dagen per week open), de Boreel, Stadspoort, Saxion Hogescholen (Berkelweg 1) en Stationsplein.
Brinkgarage is gesloten.
Gratis fietsenstallingen: NS-station (fietskelder), Op de Keizer en het Lamme van Dieseplein (beiden bewaakt, open van 8.00-18.00 uur).
Het pontje vaart deze dag van 7.00-23.00 uur (retour voetgangers): € 1,70, enkel: € 1,10, t/m 3 jaar gratis).

Organisatie
De Deventer Boekenmarkt wordt georganiseerd door Evenementenbureau dEVENTer (voorheen onderdeel van de VVV Deventer) en is mogelijk dankzij de Provincie Overijssel, de Gemeente Deventer en sponsoren van Deventer Evenementenstad. Voor meer informatie: www.deventerboekenmarkt.nl