'Deventer ademt Dickens' - Een boek over 30 jaar Dickens Festijn

Dickens en Deventer zijn al drie decennia nauw met elkaar verbonden. Door het coronavirus kan het Dickens Festijn in Deventer dit jaar niet doorgaan. Maar ook dit jaar ademt Deventer Dickens. Het Bergkwartier is t/m 27 december sfeervol versierd met vele kerstbomen, guirlandes en lichtjes. En de organisatie van het Dickens Festijn is bijzonder verheugd met de uitgave van het jubileumboek ‘Deventer ademt Dickens’, dat vanaf heden verkrijgbaar is.

Over het boek ‘Deventer ademt Dickens’

Steffie Schoemans en Arnold Joost legden verhalen achter 30 jaar Dickens in woord en beeld vast. Van bewoners tot acteurs, van koorleden tot mensen achter de schermen. Het resultaat is een indrukwekkend boek met prachtige beelden en bijzondere, ontroerende en grappige verhalen over de verbinding van mensen met een evenement als het Dickens Festijn.

‘Deventer ademt Dickens’ gaat over kind zijn in een grotemensendroom. Over beperkingen van het ouder worden, geluk en tegenslag, snoepgoed en punch en over kunst en creativiteit. Maar bovenal over heel veel plezier en saamhorigheid. Het boek laat zien hoe een klein initiatief rondom de eerste kerstkoopzondag in de Walstraat is uitgegroeid tot een alom gerespecteerd cultureel evenement, en een toeristische trekpleister die garant staat voor zo’n 125.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Boekverkoop nu van start

‘Deventer ademt Dickens’ is vanaf 26 november voor € 14,95 te koop bij o.a. de VVV Deventer (ook online) en verschillende Deventer boekhandelaren. Voor meer informatie of verkooppunten: www.deventerademtdickens.nl of www.dickensfestijn.nl. De oplage van het boek is beperkt, dus weer er snel bij!

Uiteraard hopen wij volgend jaar, op 11 en 12 december 2021, het Dickens Festijn weer mogelijk te kunnen maken.