Rootz Gallery

Unieke en mysterieuze niet-westerse kunst

In de Deventer binnenstad vindt u de unieke galerie Rootz Gallery. Het winkeltje in de Menstraat, midden in het mooie Bergkwartier, staat vol met duizenden unieke en mysterieuze voorwerpen uit verre landen.

Rootz Gallery is gespecialiseerd in niet westerse kunst. Dus tribale, religieuze en spirituele kunstvoorwerpen uit Afrika, Azië en Oceanië, met spannende namen als Nkisi, Nimba, Kapala en Ghau. Ook vind je er allerlei authentieke gebruiksvoorwerpen uit verschillende landen, allemaal met hun eigen verhaal. En het leuke is dat je die verhalen er gratis bij krijgt van de enthousiaste eigenaren.

Roos en Brian zijn in 2019 begonnen met Rootz Gallery en zitten sinds begin 2022 in een prachtig pand aan de Menstraat (Bergkwartier). “We krijgen vaak te horen dat Rootz wel een museum lijkt. Het is leuk al die enthousiaste reacties,” zegt Roos.

Nieuwsgierig? Rootz Gallery is op vrijdag en zaterdag open van 10.00 -17.00 uur en vaak ook op zondag. “Op andere dagen kun je ook terecht, als we er zijn,” geeft Roos aan, “En als je niet kunt wachten, kijk dan alvast op onze Instagram. Daar plaatsen we bijna dagelijks foto’s die een mooie indruk geven van wat we hebben.”

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag gesloten
vrijdag 10:00 - 17:00
zaterdag 10:00 - 17:00
zondag gesloten

Tevens op afspraak geopend.

Contactinformatie

Rootz Gallery
Menstraat 17
7411 EX Deventer

Voorzieningen

  • Beeldende kunst
  • Cultuur
  • Erfgoed
  • Expositie
  • Traditionele Kunst