Restaurant Bird

Restaurant Bird is het grote horeca-avontuur van de Thais-Nederlandse chef Bird Mungla en Malou Jansen. In 2020 opent het stel restaurant Bird, op wellicht wel de mooiste locatie van Deventer, aan de IJssel.

Met Bird als chef-kok en Malou als gastvrouw bieden ze een persoonlijk concept aan waarbij de Aziatische eetbeleving centraal staat. Een avond bij Bird lijkt in niets op een standaard etentje. Chef-kok Bird is met een Thaise achtergrond opgroeid met de Aziatische eetbeleving, waarbij eten draait om delen en samenzijn. Dat fijne gevoel wordt vertaal in een Modern Shared Dining concept. Gasten krijgen een tafel vol met kleine gerechten die je met elkaar deelt.

Het moderne zit in het combineren van smaken en ingredienten, niet standaard taditioneel Aziatisch. Geen authentieke recepten, maar een eigentijdse twist. “Zo is elk gerecht bijzonder, combineren we verschillende keukens en geven we onze eigen smaak en identiteit door in de gerechten.”

Wat er wordt geserveerd, blijft een verassing tot op het moment dat de gerechten op tafel staan. Het enige waar de gasten uit hoeven te kiezen is of ze een shared dining menu met 3, 4 of 5 verschillende gerechten willen delen.

Op de warme lente- en zomeravonden kan je terecht op het dakterras, waar je prachtig uitzicht hebt op de IJssel. Op de koudere dagen zit je binnen, tegen de oude stadsmuur aan. Hier voel je de warme uitstraling al bij binnenkomst.

Modern Asian Shared Dining

Openingstijden

maandag 17:00 - 21:00
dinsdag gesloten
woensdag 17:00 - 22:00
donderdag 17:00 - 22:00
vrijdag 17:00 - 22:00
zaterdag 17:00 - 22:00
zondag 17:00 - 21:00

Contactinformatie

Restaurant Bird
Welle 20
7411 CA Deventer

Voorzieningen

Keuken

  • Aziatisch

Ligging

  • Aan het water
  • In het centrum

Faciliteiten

  • Terras