Excursieprogramma Hanzesteden & Hanzelezing

Zes steden met een gemeenschappelijk verleden en toch een eigen, uniek karakter. Bezoek de Hanzesteden Kampen, Harderwijk, Elburg, Zwolle, Deventer en Zutphen met een markante begeleider. Tijdens de wandelingen bezoeken we een aantal musea en bezichtigen we cultureel erfgoed.

Eén van de meest spannende verhalen uit de Europese geschiedenis speelt zich af in onze eigen achtertuin. In de Hanzesteden slaan kooplieden de handen ineen en ontstaat er een grenzeloze samenwerking: de Hanze. Dit middeleeuwse handelsverbond, met zustersteden als Hamburg, Bergen, Londen en Novgorod, laat ook diepe sporen na op het culturele en geestelijk leven.

Maak kennis met de highlights

Aan de hand van spraakmakende figuren en bezienswaardigheden, de highlights en de verborgen hofjes en steegjes krijg je een samenhangend beeld van deze parels, met oog voor de details van de afzonderlijke steden. De hoofdrollen tijdens de wandelingen worden gespeeld door de bisschoppen van Utrecht, de hertogen van Gelre, keizer Karel de V, Geert Groote en de zusters van het Gemene Leven. Tijdens onze wandelingen kijken we ook naar de hedendaagse Hanze mentaliteit en wat de Hanze ons nu nog te vertellen heeft.

Excursieprogramma Hanzesteden & Hanzelezing
Data: 7,14,21, 28 oktober, 4 en 11 november
Tijdstip: 14:00-17:00 uur Meer informatie: www.kampenandbeyond.com