Drifting Away

De grootste uitdaging van de aankomende decennia is ongetwijfeld klimaatverandering. Alleen is dat onderwerp niet bij iedereen geliefd en allerminst sexy. Drifting Away is een futuristische thrillervoorstelling ten tijde van het einde. Een crisissituatie, wars van moraliteit.

Zeg nou zelf; een onderwerp dat nietszeggend en allesomvattend tegelijkertijd is en waarover je alle informatie al honderden keren gehoord hebt, waarom zou je het daar nog over hebben? Precies. Wij hebben daar ook geen antwoord op. Daarom hebben we de voorstelling Drifting Away gemaakt.

Drifting Away maakt de gevolgen van klimaatverandering concreet en invoelbaar. Het is een locatie voorstelling die gespeeld zal worden in maart, april en juli 2023 te Deventer.

Wie zet zijn veiligheid op het spel?

In een lekkende vijf persoons schuilplaats vinden we zes jonge mensen. Overgeleverd aan de grillen van de natuur en een immer voortdurende regen. Wie verlaat de schuilplaats op zoek naar droog land? Wie vertrekt om de anderen te redden, de eigen veiligheid op het spel te zetten?

Terwijl de regen zich ontvouwt tot wolkbreuk worden principes overboord gegooid en houdt de solidariteit haar adem in. Via een zinderende patstelling ontvouwt Drifting Away zich als een bad trip van hebzucht, luxe en comfort. Want waarom zou juist jij een nat pak moeten krijgen – jij hebt toch niet voor niets een zwemdiploma?

Jongerentheater

Drifting Away wordt gemaakt door deelnemers van de Werkplaats van Theaterschip. De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door de organisatie van het Hanzejaar, wat in 2023 wordt gevierd in de Hanzesteden in Overijssel en Gelderland.

Drifting Away
Data:

  • maandag 13 t/m vrijdag 24 maart voorstellingen op diverse scholen
  • zaterdag 8 april
  • vrijdag 7 t/m zondag 9 juli tijdens Poolshoogte Festival in het Havenkwartier

Meer informatie en programma: www.theaterschip.nl