Het Onzichtbare Bos

Fascinerende kenniswandelingen over bomen en het bos

Heb jij het onzichtbare bos al gezien?

Hou je van de natuur, bomen en planten en vraag je je bijvoorbeeld af ...

  • wat bomen daadwerkelijk voor je gezondheid kunnen betekenen?
  • in hoeverre bomen, schimmels en bacteriën intelligent zijn?
  • hoe bomen met elkaar communiceren via ondergrondse netwerken?
    ...dan is een kenniswandeling van ‘Het Onzichtbare Bos’ een fantastische beleving waarmee jouw beeld van de natuur voor altijd zal veranderen.

'Het Onzichtbare Bos' organiseert bijzondere kenniswandelingen die gaan over alle processen in het bos die wij als mens niet of nauwelijks kunnen waarnemen. Hierdoor ga je de grotere verbanden zien en verandert je kijk op het bos volledig.

De programma’s van ‘Het Onzichtbare Bos’:
BosBoost
Het zien van natuur brengt ons tot rust, verlaagt de hartslag, versterkt onze immuniteit en verbetert onze concentratie. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Een kenniswandeling over de relatie tussen de natuur en onze menselijke gezondheid.

Over-Leven in Symbiose
Symbiose, een fantastische strategie van moeder natuur om te kunnen overleven. Een fascinerende kenniswandeling over hoe organismen van het bos met elkaar samenwerken, communiceren en profiteren van elkaars kwaliteiten.

BoomDynamiek
Kruip eens in de huid van een boom! Een kenniswandeling over het leven van bomen, over hoe ze hun omgeving waarnemen en daarop reageren. Een excursie over hun fysiologie, strategieën, intelligentie en hun sociale leven.


De wandelingen van 2,5 km duren ongeveer 2,5 uur inclusief een pauze halverwege waar u in het bos kunt genieten van koffie, thee en iets lekkers. Er is geen basiskennis vereist.
Ga mee met een van deze fascinerende wandelingen en ontdek het onzichtbare bos!

Contactinformatie

Het Onzichtbare Bos

Voorzieningen

Type

  • Natuur
  • Natuurhistorie