Het Onzichtbare Bos

Fascinerende kenniswandelingen over bomen en het bos

Ga mee op deze bijzondere kenniswandeling waarbij je al je zintuigen gebruikt en van alles leert over bomen, hun intelligentie, hun manier van samenwerken en communiceren.

Bos, gewoon een verzameling bomen, tenminste…, zo lijkt het.

Misschien zien we het niet direct, maar het bos is in werkelijkheid één groot ecosysteem. Het is een eyeopener om te ontdekken hoe geavanceerd dit systeem is, als een maatschappij op zich. Een samenleving waar, net als bij ons, handel wordt gedreven en waar gecommuniceerd wordt, waar gevechten plaatsvinden en voor elkaar gezorgd wordt. Een gemeenschap, met elkaar verbonden door een ingenieus netwerk, zo geavanceerd dat het niet onderdoet voor ons eigen internet.

Bomen zijn dé energiecentrales van het bodemleven. Ze kunnen informatie verwerken, beslissingen nemen, samenwerken en met elkaar communiceren.

Kenniswandeling Boomdynamiek

Kunnen we bij bomen spreken van intelligentie? En zo ja, hebben bomen dan een brein? Allemaal vragen die beantwoord worden in de kenniswandeling ‘Boomdynamiek’. Je leert van alles over bomen, hun bouw, over hun relatie met schimmels, maar ook op welke manier ze een belangrijke bijdrage leveren aan ons klimaat en onze gezondheid.
Je krijgt inzicht in de laatste wetenschappelijke ontdekkingen en alles wordt in begrijpelijke taal uitgelegd, zodat het voor iedereen goed te volgen is. Maar het is meer dan een kenniswandeling alleen. Het is ook een totale bosbeleving waarbij je het bos proeft, voelt, ruikt en daadwerkelijk ervaart.

Zaterdag 22 juli 10:30 u.
Zaterdag 5 augustus 10:30 u.
Zaterdag 19 augustus 10:30 u.

Kenniswandeling Over-leven in Symbiose

Symbiose is een van de grootste krachten van moeder natuur. Het is een vorm van samenleven waarbij de deelnemende organismen profiteren van elkaars kwaliteiten en daardoor beter in staat zijn om te overleven. Als mensen zouden we niet eens bestaan hebben zonder deze symbiose.
In de kenniswandeling ’Over-Leven in Symbiose’ leer je van alles over bomen, schimmels en bacteriën, over hun samenwerking, strategieën, communicatie en zorg.

Zondag 16 juli 10:30 u.
Zondag 30 juli 10:30 u.
Zondag 13 augustus 10:30 u.

• Voor wie? Voor iedereen, er is geen basiskennis vereist. De wandeling is gericht op volwassenen, maar ook als je je volwassen genoeg voelt ben je van harte welkom!
• Duur: ± 2,5 tot 3 uur. Halverwege is er een pauze met koffie, thee en koek.
• Afstand: ± 2,5 tot 3 km
• Aantal personen: max 16 personen.
• Locatie wandeling Boomdynamiek: Parkeerplaats rechts van de oprit Molenweg 83 Diepenveen. (Let op niet het woonhuis!)
• Locatie wandeling Over-leven in Symbiose: Parkeerplaats Startpunt Nijendal.
• Aanmelden: via de website www.hetonzichtbarebos.nl/aanmelden
• Kosten: € 13,50 p.p.

Na deze intense bosbeleving heb je al je zintuigen gebruikt en verandert je kijk op het bos volledig. Je toekomstige boswandelingen worden een verrassend nieuwe ervaring!

Wil je meer weten over Het Onzichtbare Bos, laat je dan meevoeren op deze spannende wetenschappelijke reis en laat je verwonderen. Een ding staat vast, na deze intense bosbeleving heb je al je zintuigen gebruikt en verandert je kijk op het bos volledig. Je toekomstige boswandelingen worden, zeker weten, een verrassend nieuwe ervaring!

Contactinformatie

Het Onzichtbare Bos

Voorzieningen

Type

  • Natuur
  • Natuurhistorie