MakersDen

Een ontmoetingsplaats voor makers

Bij MakersDen kan je vrijwel alles maken: gebruiksvoorwerpen, kunst, schaalmodellen, prototypes, onderdelen en sieraden. MakersDen is met name gespecialiseerd in lasersnijden, 3D printen, 3D tekenen en 3D ontwerpen.

MakersDen is een ontmoetingsplaats voor makers, ondernemers, particulieren en scholieren. We hebben ontwerpers en machines die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van je eigen idee of je kunt zelf aan de slag. Doe inzichten op via een workshop of ons educatie programma voor scholen en bedrijfsuitjes.

Bij MakersDen kun je gebruikmaken van de verschillende machines die ze hebben en huur je de machines zolang je deze nodig hebt. Zie hun fabmomenten om een indruk te krijgen wat je zoal bij ons kunt maken.

Voor uitvinders van 10 t/m 18 jaar Iedere 2e woensdag in de maand kun je bij MakersDen bouwen en ontwerpen met machines. Eric laat je kennis maken met alle machines; per workshop staat een andere machine centraal. Je kunt iedere keer een product maken. Kom je iedere woensdag dan kun je door bouwen aan een groter totaalproduct. Je werkt altijd onder begeleiding met een machine. Van tevoren aanmelden is daarom verplicht.

Workshops / kinderfeestjes Bij MakersDen kunnen meerdere workshops worden gevolgd in kleine groepjes, bijvoorbeeld een 3D-scan workshop waarbij je een scan van jezelf maakt en deze uitsnijdt met de lasersnijder of print via de 3D printer. Of maak zelf een nachtlampje of sleutelhanger met de lasersnijder.

Maak workshop voor scholen (in MakersDen) Op één dagdeel komen twee groepen leerlingen (maximaal 10 leerlingen per keer) naar het MakerDen in Deventer. Hier maken ze kennis met het Fablab (fabrication laboratory) en gaan ze zelf (in groepjes) aan de slag met de lasersnijder en/of 3D-printers. Denk daarbij aan de workshop sleutelhanger maken of nachtlampje maken.

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag gesloten
donderdag 10:00 - 16:00
vrijdag 10:00 - 16:00
zaterdag gesloten
zondag gesloten

Contactinformatie

MakersDen
Dorrestraat 1
7415 LD Deventer

Voorzieningen

Activiteiten

  • Creatief

Toegankelijkheid

  • Bruikbaar toilet
  • Er is een trap aanwezig