Wolter Wierbos + Felicity Provan + Jaap Blonk

Een uniek dubbelconcert

24 sep 2022

Uniek dubbelconcert van drie improv grootheden in de magistrale akoestiek van de Bergkerk in Deventer; een solo van Wolter Wierbos en een duo van Felicity Provan & Jaap Blonk.

Wolter Wierbos en Felicity Provan speelden beiden al eerder in Deventer op uitnodiging van De Perifeer. Jaap Blonk al die jaren wonderbaarlijk genoeg nog niet, maar dat is dan nu eindelijk rechtgezet.

WOLTER WIERBOS
Wolter Wierbos wordt wereldwijd beschouwd als een van de toonaangevende trombonisten in de geïmproviseerde muziek. Zijn spel is moeiteloos muzikaal en hij speelt met zo’n passie en intuïtie dat je soms vergeet hoe verbluffend zijn vaardigheden op het instrument eigenlijk zijn. Zijn niet-aflatende ideeënstroom en kenmerkende dempergebruik lijken hem welhaast onbegrensde klankmogelijkheden te bieden. Het zijn echter zijn sterke punten als improvisator die het helderst uitblinken. Hij vermengt het delicate, esoterische, absurde en heroïsche in zijn improvisaties.

FELICITY PROVAN & JAAP BLONK
Felicity Provan en Jaap Blonk hebben in het verleden samengewerkt in Ex Orkest (waar ook Wolter Wierbos in speelde trouwens) en het Dada Songs project van Alison Isadora. Zij speelden voor het eerst als duo in 2021, in De Roze Tanker en in het BIMHuis, waar slagwerker Paul Lytton zich bij hen voegde. Improviserend met de vele mogelijkheden die hun stemmen en instrumenten bieden, creëren zij een brede klankwereld vol lichtheid, verrassingen en humor. Af en toe komen er eigen teksten en composities langs.

Datum: 15 januari 2022
Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Bergkerk Deventer
Entreeprijs: €12,-

Voor meer informatie, bezoek de website www.perifeer.org

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 12,00

Contactinformatie

De Bergkerk
Bergkerkplein 1
7411EN Deventer