Kinderboekenweek bij Studio Pretletter!

woensdag 6 t/m zondag 17 oktober

06 - 17 oktober

De Kinderboekenweek komt er weer aan! Een week waarin je bij Studio Pretletter – nog meer dan anders – fijn kunt lezen én schrijven!

Worden wat je wilt

Dit jaar gaat de Kinderboekenweek over worden wat je wilt. Misschien is dat wel schrijver van een echt boek. Of tekenaar. Of zanger. Maar hoe weet je nou of dat zo leuk is als het lijkt? Door te praten met iemand die dit al is! Een echte schrijver dus. Of tekenaar. Of liedjesmaker. Maar vooral door zelf met hen aan de slag te gaan.

En dat kan! Tussen 6 en 17 oktober is er in de winkel - en daarbuiten - namelijk van alles te horen, te zien en te doen:

• Woensdag 6 oktober, 14:00 – 16:00 uur (doorlopend) Locatie: Studio Pretletter, Smedenstraat 21, Deventer Knip, scheur, plak of kleur jouw favoriete boekenheld! Kinderboekillustrator Carlijn Wentink vertelt je van alles over de tekeningen die in boeken tegenkomt en helpt je een eigen kunstwerk te maken. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

• Donderdag 7 oktober, 11:00 – 16:00 uur (doorlopend) Locatie: Studio Pretletter, Smedenstraat 21, Deventer Een brief voor opa (of oma natuurlijk)

Allerleukste opa / later word ik jou

Met dezelfde grapjes / en zo’n petje voor de kou

Lievelingste oma / over zestig jaar

bak ik - ik beloof het / net zulke appeltaar

Op 7 oktober is het grootouderdag. Een mooie dag om in een brief aan jouw opa of oma te schrijven (of te tekenen) wat je zo leuk vindt aan hem of haar. In de studio achter in de winkel vind je volop papier, pennen, stiften en potloden. Is je brief klaar? Dan maak je, als je dat wilt, zelf nog een mooie versierde envelop. (En dan hop, naar de brievenbus maar, want op 8 oktober is het Wereldpostdag ;) Voor kinderen van alle leeftijden, eventueel onder begeleiding van een ouder/verzorger. Of opa of oma: kun je samen iets moois voor elkaar maken.

• Vrijdag 8 oktober: 16:15 – 17:00 uur Locatie: Studio Pretletter, Smedenstraat 21, Deventer Schrijver op bezoek! Hoe doe je dat eigenlijk, een kinderboek maken? Vraag het aan een echte schrijver! Malou Tichelaar komt voorlezen uit haar prentenboek Pluisje zoekt een bijzonder huisje en heeft daarna alle tijd voor alles wat je over schrijven wilt weten :) Voor kinderen van 4 t/m 6 jaar.

• Woensdag 13 oktober, 13:00 – 16:00 uur Locatie: Studio Pretletter (Smedenstraat 21, Deventer) Speurneuzenmiddag Krijg jij geen genoeg van raadsels, rebussen en mysterieuze mysteries? Kom dan naar de speurneuzenmiddag! We lezen spannende verhalen voor en gaan dan aan de slag met detectiverige doe-dingen. Voor kinderen van 4 t/m 9 jaar.

• Zondag 17 oktober, 12:00 – 14:00 uur (doorlopend) Locatie: Bibliotheek Centrum (Stromarkt 18, Deventer) Hoe word ik… een liedjesschrijver? Een draak, vier oma’s of een hond met verdriet. Samen met muzikant Diederik Markvoort (en zijn gitaar) maak je van jouw verhaal een lied! Voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

• Woensdag 6 t/m zondag 17 oktober (doorlopend, wo t/m vrij tussen 10:00 tot 17:00 uur, za en zo tussen 11:00 en 17:00 uur) Locatie: Ulebelt (Maatmansweg 3, start- en eindpunt: Kiosk Koffie met een J) Pretletters in de buitenlucht (buitenspeurtocht) Speur rond in het groen en win een mooie Pretletterprijs. Voor het hele gezin.

Gratis! Omdat het feest is, zijn al deze dingen deze week helemaal gratis! Kom je ook langs? Je bent van harte welkom!

Tot gauw aan de Smedenstraat, in de bieb of op de Ulebelt!

Wanneer

-
-
-
-
-
-
-
-

Prijzen

Entreeprijs
gratis