Speelgoedmuseum Deventer

20 mei - 24 december

Een familiemuseum boordevol alledaags en bijzonder speelgoed waar mensen van 0 tot 88 een geweldige en leerzame middag beleven. En dat al sinds 1932!

Kronkelend door het smalle trappenhuis van de twee middeleeuwse pakhuizen waarin het Speelgoedmuseum Deventer is gevestigd, tref je de wereld in het klein. In de vele intieme zaaltjes zie je speelgoed waar je vroeger zelf mee speelde, het speelgoed van je ouders, je oma en van nog langer terug. Al spelenderwijs maak je kennis met verschillend speelgoed afkomstig uit de vroegere jaren en nu.

Een ding is zeker, je ervaart volop speelplezier en veel herkenning bij het zien van het favoriete speelgoed uit je jeugd. Kom hier gluren door de raampjes van bijzondere poppenhuizen.

Ooit wel eens bedrogen door je eigen ogen? Hier is er geen ontkomen aan in de zaal 'Spelen met je ogen', met optisch speelgoed zoals kijkdozen, stereoscopen of toverlantaarns. Niet alles is zoals het lijkt! Bovendien is er volop speelplezier op de speelzolder voor jong en oud. Het mechanisch speelgoed is een topcollectie met o.a. handbeschilderde clowntjes, olifanten op fietsen, etc.

Vervoer over land, ter zee en door de lucht. De speelgoedfabrikanten volgden de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Van paard en wagen tot zeppelins en raketten in een maanlandschap. En er is een prachtige treinenzaal waar treintjes rondrijden in een zorgvuldig opgebouwd berglandschap. Een spoorrails over bruggen en door tunnels brengt de trein langs miniatuurhuizen en stationnetjes. Welk kind droomt niet van zo'n spoorbaan op zijn slaapkamer? Kom ook spelen!

Let op:
Op de volgende feestdagen is het museum geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur: Bevrijdingsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag.

Het museum is op 1e Paasdag, Koningsdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten. Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 16:00 uur.

Wanneer

20 mei - 24 dec 2024
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs Volwassenen
€ 8,00
Entreeprijs jongeren (t/m 18 jaar)
€ 4,00
CJP prijs
€ 6,50

Contactinformatie

Speelgoedmuseum Deventer
Brink 47
7411 BV Deventer