Zien, horen, voelen: zoeken naar de ziel van de Bergkerk

Een zintuiglijke totaalbeleving

15 april - 30 jun 2023

Zien, horen, voelen: zoeken naar de ziel van de Bergkerk is een multidisciplinair kunstproject in de Bergkerk van 15 april t/m 30 juni. Het is een ambitieus en groots opgezet project in het oeuvre van beeldend kunstenaar Sibyl Heijnen.

De installatie is een interdisciplinaire samenwerking met componist Nicholas Thayer, sopraan Brigitte van Hagen en choreograaf Peter Leung, waarbij de verschillende kunstvormen een zintuiglijke totaalbeleving vormen.

Beleving

Beeldende kunst, muziek en dans beïnvloeden elkaar en de beleving ervan door de mens. Het kijken en luisteren verrassen continu. Door de diversiteit aan gebruikte materialen tijdens deze tentoonstelling, zoals perkament, kunstgras, rubber en bladgoud. En door de muziek die permanent hoorbaar is, via sensoren die reageren op de lichtinval en lichtintensiteit, ervaart men de beleving steeds anders.

Je afsluiten van het rumoer in de stad, door je over te geven aan de ziel van de Bergkerk. Ervaar het verglijdende daglicht dat de ruimte binnen sijpelt en beleef de plek met alle zintuigen.

Op diverse data zullen live events plaatsvinden tijdens zonsopgang en zonsondergang. Actuele informatie hierover volgt.

Sibyl Heijnen

Kunstenares Sibyl Heijnen richt zich de laatste jaren steeds meer op de beleving van historische gebouwen. Hoe beïnvloeden geschiedenis en architectuur, en ook ontastbare kwaliteiten als licht en klank, het gevoel van de bezoeker?

Zien, horen, voelen: zoeken naar de ziel van de Bergkerk
Data: Zaterdag 15 april t/m vrijdag 30 juni
Open: Dinsdag t/m zondag 11:00-17:00 uur
Locatie: Bergkerk Deventer
Meer informatie: www.sibylheijnen.com en www.bergkerkdeventer.nl

Wanneer

15 apr - 30 jun 2023
  • elke dinsdag: - uur
  • elke woensdag: - uur
  • elke donderdag: - uur
  • elke vrijdag: - uur
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

De Bergkerk
Bergkerkplein 1
7411EN Deventer