Dickens Festijn 2022

10 - 11 december

Het jaarlijkse Dickens Festijn in Deventer staat dit jaar gepland in het weekend van 10 en 11 december, en krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje. Dit jaar worden, onder de werktitel ‘Deventer Ademt Dickens’, de hoorspelwandeling én de voorstelling ‘Alles is Dickens’ van theatergezelschap Beumer&Drost toegevoegd aan het programma. De voorbereidingen lopen, in goed overleg met de familie Strik, al sinds april van dit jaar.

Dickens Festijn – 10 en 11 December 2022

In het weekend van 10 en 11 december vindt dit jaar weer het ‘traditionele’ Dickens Festijn plaats. Honderden figuranten banen zich samen met alle bezoekers een weg door de smalle straatjes. Het Bergkwartier komt weer tot leven in de Victoriaanse tijd. Uiteraard mét alle bekende koren, muzikanten en bewoners van het Bergkwartier.

Ook de jaarlijkse kerstconcerten van ‘Deventer Kerststad’, de kerstmarkt in de Lebuinuskerk en de voorstelling ‘A Christmas Carol’ in de Deventer Schouwburg staan weer op de agenda.

Dickens Walk – 6 tot en met 30 december 2022

Iedereen kan, op eigen gelegenheid, de boeken van Dickens ervaren door middel van een hoorspel in het Bergkwartier. Aan de hand van maar liefst 18 scénes worden luisteraars meegenomen door een wandeling langs drie van de boeken van Charles Dickens: “a Christmas Carol”, “Great Expectations” en natuurlijk “David Copperfield”. Maar dan op een totaal verrassende manier. Bergkwartier bewoner en fotograaf Charles Niël maakt de foto’s die de scenes uitbeelden.

Theatervoorstelling ‘Alles is Dickens’ – 8 tot en met 16 december 2022

Van 12 tot en met 23 december staat in de Bergkerk de theatervoorstelling ‘Alles is Dickens’ van theatergezelschap Beumer&Drost uit Deventer. Meer informatie over de voorstelling kun je binnenkort vinden op www.dickensfestijn.nl.

Wanneer

-
-