Zomerconcerten in de Lebuinuskerk

23 juli - 6 aug 2022

In de komende zomerperiode staan er diverse concerten gepland in de Lebuinuskerk van Deventer. Het monumentale orgel in deze kerk verdient een groot publiek. Daarom organiseren we deze zomer orgelconcerten die gratis toegankelijk zijn.”

De zomerserie bestaat uit organisten van naam uit Nederland. Zaterdag 23 juli opent de cantor-organist van de Lebuinuskerk, Kirstin Gramlich, de serie met een herdenkingsconcert rondom de Franse componist César Franck. Hij werd 200 jaar geleden geboren en wordt wereldwijd herdacht vanwege zijn grote invloed op de ontwikkeling van de orgelmuziek in de 19e en 20e eeuw. Op het programma staat onder meer het bekende Prélude, Fugue et Variation.

Een week later, zaterdag 30 juli, verzorgt Evan Bogerd het concert. Hij is organist van de Westerkerk in Amsterdam. Deze jonge musicus heeft al verschillende internationale prijzen in de wacht gesleept, zeker ook met zijn grote improvisatietalent. Een belangrijk deel in zijn programma is de uitvoering van de grote Sonate over Psalm 94 van Julius Reubke. Dit was een virtuoze leerling van Franz Liszt die helaas al op 24-jarige leeftijd overleed.

Zaterdag 6 augustus zit Matteo Imbruno, organist van de Oude Kerk in Amsterdam, aan de klavieren. Hij brengt een programma met hoogtepunten uit het romantische orgelrepertoire van onder meer Max Reger, Franz Liszt en Jospeh Rheinberger. Een dag later zijn er nog twee concerten tijdens de jaarlijkse Boekenmarkt.

Dorien Schouten, cantor-organist van de Tuindorpkerk in Utrecht en bekend van het project ‘All of Bach’, sluit de serie af op zaterdag 27 augustus. Dit doet zij met een prachtig Bachprogramma.

Wanneer

23 jul - 6 aug 2022
  • elke zaterdag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Lebuinuskerk
Grote Kerkhof 38
7411 KV Deventer