KING BUFFALO & THE ATOMIC BITCHWAX

UNIEKE NL CLUBSHOW

17 jul 2022

De Amerikaanse band King Buffalo is een psychedelisch trio dat een krachtig brouwsel maakt van heavy psych, blues, en stoner rock.

Aan het begin van de zomer van 2021 brachten ze het album ‘The Burden Of Restlessness’ uit met de belofte dat in hetzelfde jaar nog twee albums zouden volgen. De derde staat voor 2022 op de planning maar in december lukte het wel om het album ‘Acheron’, genoemd naar de “rivier van ellende” in de Griekse mythologie, uit brengen.

Met maar liefst twee nieuwe albums in the pocket heeft King Buffalo een heel arsenaal aan topnummers klaar waarmee ze je omver gaan blazen. De pers was unaniem lyrisch over beide platen en Headbanger Reviews vat het mooi samen:

“The very definition of intoxicating… KB knocked it out of the park yet again. They continue their reign over all things psychedelia with this immense and utterly massive work of pure art.”

THE ATOMIC BITCHWAX

The Atomic Bitchwax, afgekort TAB, verwijst naar een song van Monster Magnet. De link naar de spacerockers is niet toevallig, want maar liefst twee derde van de band speelt bij MM. Het grote verschil tussen beide bands is echter dat The Atomic Bitchwax volledig de richting kiest van de riff. Een groot deel van de songs zijn instrumentaal en de fuzzpedalen worden diep ingedrukt.

Verwacht stevige, aanstekelijke, in-your-face stonerrock met een belachelijk dikke groove. De combinatie van psychedelische 60’s en 70’s riff rock met energieke thunder-boogie kan al jaren op een brede fanschare rekenen die nu eindelijk live kan gaan genieten van het album ‘Scorpio’ dat in 2020 werd uitgebracht.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 22,00

Contactinformatie

Burgerweeshuis
Bagijnenstraat 9
7411 PT Deventer