Thrillerschrijver uit Diepenveen signeert bij boekhandel Praamstra

Portland

2 jul 2022

In ‘Portland’ leef je mee met een undercoveragent die balanceert op de lijn van goed en kwaad. Hoe ver mogen begeleiders en leidinggevenden, waar de agent blind op moet kunnen vertrouwen.

Op zaterdag 2 juli a.s. signeert Ramon van Huffelen zijn debuutthriller Portland in boekhandel Praamstra aan de Lange Bisschopstraat 1. Portland is dé vakantiethriller over een undercoveragent wiens privé adres verraden wordt aan de onderwereld, waardoor hij met zijn vrouw en ernstig zieke dochter moet vluchten. Alles weten over de wereld van misdaad en infiltratie? Loop gerust even bij Praamstra binnen tussen 13.00 tot 14.00 uur.

‘Portland’ raakt de werkelijkheid

Ramon heeft voor zijn boek veel research gedaan. Door middel van interviews, boeken en rechtbankverslagen verdiepte hij zich grondig in de wereld van misdaad en infiltratie. Ramon: ‘De rol die undercoveragenten aannemen, kruipt onder hun huid en als ze eruit willen stappen worden ze soms onder druk gezet om door te gaan. Een aantal undercoveragenten is het afgelopen jaar bezweken onder die druk en pleegde zelfmoord. Mijn fictieve hoofdpersoon Erik Schoeman in ‘Portland’ beëindigt zelf een undercoveroperatie bij de Nederlandse maffia, als zijn leidinggevenden over zijn grens gaan. Als zijn privéadres dan bekend wordt, beginnen de problemen voor hem, zijn vrouw en ernstig zieke kind pas echt.’

Een bekende Nederlandse misdaadjournalist die voor zijn werk diverse undercoveragenten interviewde, zei over Portland dat zoals het in Ramons boek staat, zo gaat het er in de werkelijkheid ook aan toe.

Ramon van Huffelen

Ramon van Huffelen woont met zijn gezin in Diepenveen en is inmiddels twintig jaar succesvol actief als duurzame importeur en distributeur van biologische producten. Ondernemen en schrijven hebben volgens hem veel raakvlakken. Met allebei creëer je iets nieuws, vanuit het niets. Inmiddels zijn diverse (prijswinnende) korte verhalen van hem in bundels gepubliceerd. ‘Portland’ is het debuut van Ramon van Huffelen.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Contactinformatie

Praamstra
Lange Bisschopstraat 1
7411 KG Deventer