The Black Lips (USA)

24 juni

The Black Lips komen uit Atlanta, Georgia en spelen vuile punkrock met een flinke scheut garagerock én een fiks Southern accent. Ze staan bekend voor hun explosieve en spectaculaire liveshows.

In 2020 brachten ze de plaat ‘The Black Lips Sing In A World That’s Falling Apart’ uit, een schitterende, behoorlijk rauwe plaat waarop ze Byrds-achtige country-invloeden verwerken. Voorganger ‘Satan’s graffiti or God’s art?’ verscheen in 2017 op het Vice label, werd geproduceerd door Sean Lennon en bevat gastvocalen van Yoko Ono en Saul Adamczewski van Fat White Family.

De band ontstond in ’99 en beleefde hoogtepunten met dirty garagerock klassiekers ‘Good Bad Not Evil’ en ‘Arabia Mountain’. De bezetting van de band wisselt regelmatig maar sinds de komst van saxofoniste Zumi Rosow werd de sound van de band een stuk gevarieerder. Al sinds de oprichting is Black Lips constant op tournee. De band reist de wereld rond en geeft dynamische liveshows, zowel in hun thuisstad als op festivals in de VS en Europa, maar ook in India, Jordanië en zelfs in Iraaks Koerdistan. Dit jaar staat een uitgebreide Europese tour op het programma en 7 juli spelen ze in het Burgerweeshuis.

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
€ 21,00

Contactinformatie

Burgerweeshuis
Bagijnenstraat 9
7411 PT Deventer